Dansk sensation: Mørkøv erobrer bjergtrøjen!

Som lovet: Michael Mørkøv har givet sig selv muligheden for at snuppe Tourens første bjergtrøje

Mørkøv afslappet før start (tv.). Nu er han i kamp om prikkerne (Foto: Claus Bonnerup)
Mørkøv afslappet før start (tv.). Nu er han i kamp om prikkerne (Foto: Claus Bonnerup)

LIEGE (ekstrabladet.dk): Er der noget, som Michael Mørkøv har været god til hele denne sæson, så er det at ramme det rette udbrud.

Og den tendens har bestemt ikke ændret sig, fordi det er blevet tid til verdens største etapeløb, Tour de France. Den danske optimist har nemlig ramt dagens udbrud, og har derfor alle muligheder for at sikre sig bjergtrøjen, som han hele tiden har snakket om.

Og den danske Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytter holdt altså sit ord.

Følg Tour de France live her

Michael Mørkøv kørte væk sammen med fem andre ryttere straks fra starten af etapen og oparbejdede hurtigt to minutters forspring.

Efter omkring 50 minutters kørsel har dagens udbryder omkring fem minutter ned til feltet, og for at det ikke skal være løgn, så vandt Mørkøv dagens første bjergspurt, og ligger altså rigtig lunt i svinget til at få opfyldt sin egen tour-drøm.

Dagens anden bjergspurt blev dog vundet af baskeren Pablo Urtasun fra Euskaltel, så Mørkøv og han er lige i kampen om trøjen med et point hver.

OPDATERET: Mørkøv snuppede det ene point på dagens 3. bjerg. Han er nu igen alene i spidsen for bjergkonkurrencen med sine to point, og er virtuelt i den prikkede bjertrøje. Der resterer endnu to bjergspurter.

Det dufter efterhånden ret kraftigt af en ny dansker i den prikkede bjergtrøje. Mørkøv vil i givet fald træde i Bjarne Riis og Michael Rasmussens fodspor som den kun 3. dansker i historien til at bære Tourens bjergtrøje.

Opdateret 16.12 MICHAEL MØRKØV VINDER OGSÅ FJERDE SPURT! HAN ER DERMED SIKKER PÅ BJERGTRØJEN!!

Den danske Tour-debutant levede dermed op til sine egne forventninger. Medmindre han styrter og udgår, så er der en dansker i den prikkede bjergtrøje i morgen..

Se mere:

Se også: Riis gav grønt lys til Mørkøvs bjergplan

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen