Se de vilde tal – så gigantisk er Touren

Tour de France er en kæmpe sportsbegivenhed. Ikke blot i Frankrig - men i hele verden

Cadel Evans vandt sidste år den eftertragtede gule trøje i verdens største cykelløb. Et løb der følges intenst af millioner af mennesker (Arkivfoto: AP)
Cadel Evans vandt sidste år den eftertragtede gule trøje i verdens største cykelløb. Et løb der følges intenst af millioner af mennesker (Arkivfoto: AP)

LIEGE (ekstrabladet.dk) I dag klokken 14 nul dut skydes Tour de France 2012 i gang, når Argos-Shimano-rytteren Tom Veelers som den første rytter forlader rampen ved prologen i Liége og begiver sig ud på de 6,4 kilometer, der små fire timer senere har fundet sin vinder, og dermed den første gule trøje indehaver.

Selvom Tour de France endnu ikke er gået i gang, så sitrer det alligevel allerede nu af forventning i årets startby, og det forstår man, for det er en kæmpe sportsbegivenhed, der indledes i Belgien i dag.

Se mere:

Cykling Chris Anker: Jeg forhandler med Riis

Tour de France-arrangørerne har offentliggjort de imponerende tal, der hvert år omgærer Touren. Tal der dækker over alt lige fra antallet af folk tilknyttet Touren, reklamekaravanen, mediefolk, tilskuere og så videre. Ekstrabladet.dk har udvalgt nogle af de mest interessante tal.

Blandt andet fortæller de, at mere end 4500 mennesker er involveret i Touren. Det er lige fra arrangører til de deltagende cykelhold, medierne, partnerne, reklamekaravanen og servicefolk.

Se også:

Bjarne Riis løfter lidt af sløret. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Riis offentliggør Tour-planen

- Rytterne skal i år ud på 3497 kilometers kørsel i Belgien, Frankrig og Schweiz, hvor de undervejs besøger 695 byer i Frankrig og 70 i Belgien og Schweiz.

- Sikkerheden er naturligvis også i højsædet i Tour de France, hvor der derfor er 47 politimænd på motorcykler, 13 politimænd der fast udgør en del af løbets politi-kommission og så hele 23.000 betjente fra de forskellige politikredse rundt omkring ved løbet udkommanderet.

Læs mere:

Riis er ikke enig med kritikkerne (Foto: eb.dk) Cykling Riis: Så dårlige er vi heller ikke

- Løbet følges selvfølgelig med stor interesse fra det meste af verdenen, og det betyder også, at der er adskillige mediefolk involveret i begivenheden. 2300 journalister, konsulenter og fotografer følger løbet undervejs. Heraf er 320 aviser, hjemmesider og nyhedsbureauer repræsenteret, mens 100 tv-kanaler og 70 radiostationer også deltager under Touren.

- Rytternes strabadser igennem de tre uger rundt omkring i Frankrig, Belgien og Schweiz bliver transmitteret i 190 lande, hvilket giver mere end 3,5 milliarder tv-seere verden over.

Se mere:

Cykling Mørkøvs Tour-plan: Går efter bjergtrøjen

- Rundt omkring på landevejen estimerer man, at 12 millioner mennesker vil overvære løbet live, hvor 65 % af dem er mænd, 35 % kvinder. Langt de fleste tilskuere er naturligvis franske, men undervejs forventer arrangørerne, at mere end 38 forskellige nationaliteter vil overvære det store cykelløb.

- Den store reklamekaravane, som hver dag kører ud på Tour de France-ruten før rytterne, er et populært indslag langs landevejene for de mange tilskuere, og i år er hele 180 biler med i karavanen, hvor 38 forskellige firmaer reklamerer for deres produkter.

- 600 mennesker arbejder i karavanen, og i løbet af de tre uger bliver 14,5 millioner gaver delt ud til tilskuerne langs landevejen. Så statistisk set, burde der være mindst én gave til hver tilskuer, der overværer begivenheden.

Jo, det er en kæmpe begivenhed, som i dag tager sin begyndelse med de første 6,4 kilometer.

Se flere af de imponerende tal på Tourens officielle hjemmeside, Letour.fr.

1 af 2 2300 journalister følger løbet. Her pressecentret i Liege (Foto: Demotix/Thomas van Bracht)
2 af 2 Cadel Evans vandt sidste år den eftertragtede gule trøje i verdens største cykelløb. Et løb der følges intenst af millioner af mennesker (Arkivfoto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer