Annonce:
Annonce:

Mørkøvs Tour-plan: Går efter bjergtrøjen

Den danske Tour-debutant håber på, at han kan køre sig i Tour-bjergtrøjen fra start

Michael Mørkøv tror på succes tidligt i Touren. (Foto: Ernst van Norde)
Michael Mørkøv tror på succes tidligt i Touren. (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Cykling

LIÉGE (ekstrabladet.dk): Sammen med Anders Lund udgør Michael Mørkøv den danske delegation af Tour de France-debutanter for Team Saxo Tinkoff. I morgen står de begge klar på startstregen i Liege, når Touren skydes i gang med en prolog på 6, kilometer.

Igennem foråret har Michael Mørkøv været meget synlig på de europæiske landeveje, hvor han ofte har markeret sig fremme i diverse mere eller mindre dødsdømte udbrud. Den samme rolle håber danskeren at kunne indtage i årets Tour de France.

Satser på udbrud på 1. etape
Selvom Mørkøv aldrig har kørt Touren før, så har han alligevel ambitioner på egne vegne, og håber på at komme af sted allerede på første etape på søndag. Mange udbrud igennem sæsonen har givet danskeren mod på mere.

Annonce:

- Det er noget, jeg håber meget på kan lykkes. Hvis jeg kan komme med i dagens lange udbrud på første etape, så er en bjergtrøje helt sikkert noget, jeg vil gå efter. Stigningerne i starten af Touren er ikke så slemme, så man i virkeligheden kan kalde dem bakke, og der håber jeg da, at jeg kan køre mig i bjergtrøjen, siger Michael Mørkøv til ekstrabladet.dk

Riis og Anker pønser på klassement-finten Riis og Anker pønser på klassement-finten

- Jeg er klar over, at udbrud i den første uge som regel er dødsdømte på forhånd, og derfor kunne en bjergtrøje være en dejlig ting at få ud af et udbrud, og det er helt sikkert; sidder jeg med i udbruddet, så vil jeg også spurte med om bjergpointene, lyder det fra en optimistisk Michael Mørkøv.

Riis og Kyllingen eneste danskerei prikker
Han er dog klar over, at han ikke kan gøre sig gældende i den endelige kamp, men blot en enkelt dag vli være fantastisk.

'Saxo Bank er ikke bedre end Team Rynkeby' 'Saxo Bank er ikke bedre end Team Rynkeby'

Selvom det er Chris Anker Sørensen som de fleste forventer kan gøre sig gældende i kampen om sejren i bjergkonkurrencen, så kan det være, at vi allerede inden får den blot 3. dansker i historien til at køre i Tourens prikkede bjergtrøje.

Indtil videre er det kun Bjarne Riis i 1993 og Michael Rasmussen (der vandt bjergtrøjen i 2005-2006), der har kunne iklæde sig den eftertragtede polkadot-prikkede beklædningsgenstand.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: