Kyllingen på kurs mod kæmpe-erstatning

Rabobank får uhyre svært ved at bevise, at holdet ikke vidste, at Michael Rasmussen ikke var i Mexico i juni 2007, vurderer André Brantjes, der fører erstatsningssagen for den danske bjergrytter

Michael Rasmusen ligger godt i erstatningssagen mod Rabobank. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Rasmusen ligger godt i erstatningssagen mod Rabobank. (Foto: Claus Bonnerup)

Sagen er uhyre indviklet, og der går let endnu et år, før alle tråde er redt ud, men en foreløbig konklusion tør den hollandske advokat André Brantjes godt drage efter tirsdagens retsmøde i striden mellem Michael Rasmussen og storholdet Rabobank:

Rabobank får uhyre svært ved at bevise, at holdet ikke vidste, at Michael Rasmussen ikke var i Mexico i juni 2007, men at han reelt opholdt sig i Italien som forberedelse til det års Tour de France.

- Det er altid svært at løfte en bevisbyrde, og i dette tilfælde er det endnu sværere, fordi det er et negativt bevis, der skal føres. Rabobank skal bevise, hvad holdet ikke vidste, og det kan vise sig at blive meget vanskeligt, siger André Brantjes, der fører sagen for Rasmussen, til ekstrabladet.dk.

Tabet af Tour-titlen i 2007 kostede ifølge sagsanlægget Michael Rasmussen omkring 45 millioner kroner i tabt indtjening. Penge, han nu kræver tilbagebetalt af Rabobank.

Datoen 25. juli 2007 står helt centralt i sagen. Det var den dag, Michael Rasmussen vandt kongeetapen til Col d'Aubisque og efter al sandsynlighed sikrede sig den samlede sejr i Tour de France. Samme aften blev han imidlertid taget ud af løbet af Rabobank, som hævdede, at holdet først på det tidspunkt var blevet klar over, at Rasmussen forud for Touren ikke befandt sig i Mexico.

Læs også:

Se også: Kyllingen: Foran på point mod Rabobank

Ifølge Rasmussens oplysninger til antidoping-myndighederne skulle han have været i Mexico, men faktisk opholdt han sig i Italien. Imidlertid, hævder Rasmussen, vidste Rabobank udmærket, hvor han var, og derfor var der tale om et uberettiget fyring, da Rabobank fældede ham med den begrundelse, at han havde ført holdet bag lyset.

Hollandsk lov kræver, at en arbejdsgiver skal handle øjeblikkeligt, hvis arbejdsgiveren ønsker at afskedige en medarbejder, der har forbrudt sig mod virksomhedens regler. Rabobank hævder, at det var netop, hvad holdet gjorde, idet Rasmussens påståede bedrag først stod holdledelsen klart om aftenen 25. juli 2007.

Rasmussen og Brantjes argumenterer derimod for, at holdet hele vejen igennem vidste, hvor Rasmussen befandt sig. Fyringen var derfor uberettiget, idet Rabobank ikke handlede øjeblikkeligt, men lod Rasmussen stille op i Tour de France.

- Vi har e-mails, flybilletter og andre beviser på, at Rabobank var fuldt orienteret om Rasmussens reelle opholdssteder, siger André Brantjes.

- For eksempel faxede daværende Rabobank-manager Theo de Rooij i juni 2007 oplysninger til Rasmussen i Lazise i Italien. Det var oplysninger om træning i Alperne. Og der er som bekendt ingen Alper i Mexico, siger André Brantjes.

Desuden købte Rabobank flybilletter til Rasmussen fra Verona i Italien, og sportsdirektør Erik Breukink holdt endog et møde med Rasmussen i Italien på et tidspunkt, da Rasmussen ifølge sine oplysninger til antidoping-myndighederne skulle have opholdt sig i Mexico.

- Jeg er meget tilfreds med, at det nu er pålagt Rabobank at bevise, at holdet ikke vidste, at Rasmussen ikke var i Mexico i juni 2007, siger André Brantjes.

Lykkes det mod Rasmussens og Brantjes' forventning Rabobank-ledelsen at bevise dens uvidenhed, har de endnu et tungt argument, som retten så skal tage under behandling, nemlig at den forseelse, Rasmussen begik, ikke var alvorlig nok til at føre til en så omfattende sanktion som afskedigelse. Tabet af Tour-sejren kostede ifølge sagsanlægget Rasmussen omkring 45 millioner kroner i tabt indtjening.

Rabobank har nu til midten af juli til at bringe nye vidner på banen, hvorefter Rasmussen-lejren også kan føre vidner. André Brantjes forventer, at det næste retsmøde afholdes engang i september måned, mens en endelig afgørelse af den langstrakte sag let kan kræve endnu et års juridisk spilfægteri.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen