UCI trækker på skuldrene af Riis

Sagen om Alberto Contadors ranglistepoint ser ud til at ende i den internationale sportsdomstol

Dopingdømte Alberto Contador kan ifølge Den internationale cykelunion UCI's regler ikke køre ranglistepoint hjem til sit cykelhold, Team Saxo Bank, de næste to år, når han vender tilbage i sensommeren.

Selv om det er en fast regel er holdets ejer Bjarne Riis rasende, og truer med at hive UCI i den internationale sportsdomstol CAS.

- Vi kan under ingen omstændigheder acceptere den regel. Det svarer jo til, at Lionel Messi efter en udelukkelse fortsætter med at score for Barcelona, men målene ikke tæller, siger Bjarne Riis til Politiken.

Læs også:

Se også: Rasende Riis: Grotesk regel

Både Dansk Cykleunion og en dansk sportsadvokat med indgående kendskab til CAS bakker Riis op i klagen, skriver Jyllands-Posten fredag.

Men det ryster ikke UCI, som står fast på reglen, der dikterer, at Contador godt kan køre point hjem til sig selv i World Tour'en, men ikke til Team Saxo Bank.

- Som vi ser det er reglen i orden. Derfor vil vi ikke tage den til genovervejelse, bare fordi nogle danske advokater synes, vi skal, eller fordi nogen tror, vi taber sagen i CAS, siger UCI's talsmand Enrico Carpani til Jyllands-Posten.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere