Bradley Wiggins vinder Romandiet Rundt

Team Sky-rytteren Bradley Wiggins vandt Romandiet Rundt med sin sejr på løbets afsluttende enkeltstart

Luis Leon Sanchez' ni sekunder var som ventet alt for lille et forspring til tempokongen Bradley Wiggins, som vandt den afsluttende enkeltstart og samtidig tog den samlede sejr i det schweiziske cykelløb.

Team Sky-rytteren føjer dermed et flot kapitel til en i forvejen lovende sæson. Tidligere på året vandt han etapeløbet Paris-Nice, og på tidskørslen i Algarve Rundt vandt han og besejrede blandt andre verdensmesteren i enkeltstart Tony Martin.

Det tegner således godt for Wiggins i forhold til sæsonens store mål Tour de France, og i Romandiet Rundt fik englænderen tilmed vist nye sider af sig selv.

Sky-rytteren åbnede løbet med en sejr på 1. etape i noget så for ham usædvanligt som en massespurt. Med den sejr overtog Wiggins førertrøjen fra sin holdkammerat Geraint Thomas, som havde vundet løbets korte prolog.

På 4. etape mistede Wiggins førertrøjen til Luis Leon Sanchez, som vandt etapen til Sion, men spanieren kunne ikke holde føringen på løbets afsluttende enkeltstart.

Løbets store overraskelse blev den 23-årige amerikaner Andrew Talansky, som var under et sekund langsommere end Wiggins på den 16,5 kilometer lange enkeltstart søndag. Amerikaneren blev samlet nummer to i løbet.

Andrew Talansky vandt ungdomskonkurrencen i Romandiet Rundt sidste år, men har ellers ikke meget at prale af ud over et nationalt mesterskab i enkeltstart for U/23.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere