Contador anklages for insulindoping

En massør har set Alberto Contador få sprøjtet insulin i blodet under Tour de France i 2005

Alberto Contador afsoner lige nu sin dopingkarantæne for brugen af clenbuterol, men spanieren har muligvis tidligere i cykelkarrieren benyttet sig af et andet stof på den forbudte liste.

Det spanske magasin Intervju skriver ifølge Cycling News, at en massør tilbage under Tour de France i 2005 så Contador få indsprøjtninger med insulin.

Massøren, der er unavngivet, arbejdede for Contadors daværende hold, Liberty Seguros, som havde en ganske særlig læge tilknyttet.

- Eufemiano Fuentes var læge for holdet, og insulin var en del af behandlingen for alle rytterne, siger massøren.

Fuentes blev i 2006 afsløret i at opbevare massevis af blodposer fra forskellige topryttere på sin klinik i Madrid.

Læs også:

Se også: Rasende Riis: Grotesk regel

Contador var også mistænkt for at være involveret i den såkaldte Operacion Puerto-sag, men blev senere frikendt.

Oplysningerne om insulinindsprøjtningerne skulle ifølge magasinet være kommet frem i maj sidste år i forbindelse med sagsbehandlingen af Alberto Contadors positive clenbuterolprøve.

De indgik dog ikke i selve behandlingen af clenbuterolsagen, men kan ifølge Cycling News blive relevante igen, hvis Contador inddrages i Operacion Puerto sagen på ny.

En spansk domstol genåbnede sagen i november, og blandt flere ryttere nævnes Contador som et muligt vidne i den forbindelse.

Insulin er et hormon, der regulerer kroppens optagelse af sukker. Det bruges af folk med sukkersyge, men misbruges også af sportsudøvere, fordi det øger tilførslen af glukose til musklerne og dermed giver større udholdenhed.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere