Riis opgiver Giro-klassementet

Team Saxo Bank har tre danskere med i Giroen. Riis opgiver klassementet, da Rafal Majka opgiver at blive klar

Holdejer Bjarne Riis og hans stab på cykelholdet Team Saxo Bank har udtaget holdet til årets udgave af etapeløbet Giro d'Italia, der begynder med tre etaper på dansk grund.

Og Riis er klar i mælet; danskerholdet har ikke en chance i klassementet.

- Vi har ikke en løbsfavorit eller et klassementshåb i vores trup, så vores tilgang til årets første Grand Tour bliver ganske opportunistisk, udtaler Bjarne Riis i en pressemeddelelse.

Danskerholdets plan var en kaptajnrolle til talentfulde Rafal Majka, men den 22-årige polak er ikke kommet sig over en knæskade efter et styrt i årets Tirreno-Adriatico, og nu har Majka opgivet at blive klar.

- Styrt og skader er desværre en faktor i cykling, vi ikke kan kontrollere, men jeg er oprigtigt ked af det på Rafals vegne.

Læs også:

Se også: Team Saxo Bank: Bunden er nået

- Han er selvfølgelig knust lige nu, da Giroen var sæsonens store mål for ham, og personligt havde jeg glædet mig til at se, hvad han kunne opnå i Giroen. Jeg tror på, at han ville kunne have overrasket mange, siger Bjarne Riis.

Når rytterne triller ud på løbets første kilometer i Herning, er det med tre danskere på Bjarne Riis' mandskab.

Jonas Aaen, Mads Christensen og Anders Lund får æren af at køre med i det store løb, der efter tre dage i Danmark fortsætter i Italien.

Læs også:

Se også: Saxo Bank skyder skylden på kulde og sten

Team Saxo Banks hold i det tre uger lange etapeløb tæller - udover de tre danskere - argentinerne Juan José Haedo og Lucas Sebastian Haedo, australierne Luke Roberts og David Tanner samt en italiensk duo bestående af Matteo Tosatto og Manuele Boaro.

- Vi har forsøgt at sammensætte et hold, der kan støtte og hjælpe Juan José Haedo i sprinterne, men også opsøge chancerne på egen hånd og køre aggressivt på de mellemsvære etaper.

- Vores klare mål er at få en etapesejr, og jeg er faktisk ikke i tvivl om, at vi nok skal sætte et aftryk på løbet allerede på de første etaper i Danmark, siger Bjarne Riis.

Sportsdirektører for det danske hold bliver Philippe Mauduit og Fabrizio Guidi.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere