Riis klar til indkøb

Bjarne Riis er klar til at gå på jagt efter nye ryttere for at sikre sig point nok til en World Tour-licens næste sæson

Bjarne Riis er klar til at hente nye ryttere til sit hold for at undgå at blive degraderet fra World Touren. (Foto: ekstrabladet.dk)
Bjarne Riis er klar til at hente nye ryttere til sit hold for at undgå at blive degraderet fra World Touren. (Foto: ekstrabladet.dk)

Chris Anker Sørensen var med egne ord så ringe, at han burde skamme sig, og Nicki Sørensen blev med sin placering som nummer 33 bedste rytter for Team Saxo Bank i forårsklassikeren Flèche Wallonne i går.

Læs også:

Se også: Skuffet Chris Anker: Jeg er pisse-dårlig

Atter scorede det hårdt pressede hold således ingen World Tour-point og ligger fortsat næsten håbløst distanceret sidst på ranglisten over bejlere til en licens til næste års World Tour.

Teamejer Bjarne Riis havde selvsagt håbet på mere, men han er langt fra panikstadiet. Den livgivende licens skal nok komme i hus, er han overbevist om.

– Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne skrabe point ind i en stribe af de kommende løb, siger han, men nævner hurtigt en anden mulighed:

- Hvis vi ikke har nok, så må vi ud at købe ryttere, der har point. Sådan er betingelserne, siger Bjarne Riis.

Den mest oplagte rytter til salg i øjeblikket er Alberto Contador, som med garanti ville kunne sikre holdet en god portion point, når han i august atter må køre cykelløb efter udløb af sin karantæne. Riis og Contador er begge indstillede på at fortsætte samarbejdet, men en alvorlig forhindring er en UCI-regel, der forhindrer Contadors kommende arbejdsgiver i at udnytte de point, han kører ind.

Se også: Rasende Riis: Grotesk regel

Spørgsmålet er, om reglen gælder i Contadors tilfælde, idet den er indført efter, at Contador blev testet positiv under Tour de France 2010.

– Det er en tricky sag, for der er mange andre regler, der skal overholdes. Det er mere kompliceret end som så, siger Riis, som i de senere år har bøvlet næsten lige så meget med jura som med cykling.

– Jeg er ved at være træt af det, men det er åbenbart en del af gamet. Lige nu kører vi dog cykelløb, og det er der, vi forsøger at holde vores fokus.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere