Stjerne vil forsvare titlen i klassiker

Philippe Gilberts formkurve peger stærkt opad forud for søndagens legendariske forårsklassiker i Liege

Philippe Gilbert vandt Liege-Bastogne-Liege sidste år. Nu vil han gøre det igen. (Foto: Getty Images)
Philippe Gilbert vandt Liege-Bastogne-Liege sidste år. Nu vil han gøre det igen. (Foto: Getty Images)

Med en sjetteplads i Amstel Gold Race i sidste uge og en tredjeplads i Fleche Wallone onsdag er den belgiske mester Philippe Gilberts formkurve stærkt stigende før den sidste af de tre store Ardenner-klassikere.

Sidste års vinder af Liege-Bastogne-Liege håber at kunne gentage succesen fra sidste år på søndag, når den ældste forårsklassiker skydes i gang.

257,5 kilometer og 11 korte men hårde stigninger står mellem rytterne og målet i Liege, der første gang lagde vej til cykelløbet i 1892.

I 2011 vandt Gilbert sin første sejr i Liege og cementerede sin position som verdens bedste en-dagsrytter med sejre i alle tre Ardenner-klassikere i hans bedste sæson hidtil.

Se også: Triumf: Dansk talent vandt Liege-Bastogne-Liege

Siden skiftet fra Omega-Pharma til BMC har Gilbert ledt efter sidste års storform.

Han håber, at vejrudsigten, der lover regn og kølige temperaturer vil give ham en fordel over de nærmeste rivaler som spanske Joaquim Rodriguez fra Katusha og Alejandro Valverde fra Movistar.

Vejret er en fordel
- Jeg tror, vejret kommer til at blive en fordel for mig. Jeg kan bedre klare kulden end mine italienske og spanske konkurrenter, siger Gilbert til AFP.

Ved onsdagens Fleche Wallone sluttede Gilbert fire sekunder efter Rodriguez, efter spanieren satte samtlige konkurrenter med en insisterende acceleration op ad den legendariske Mur de Huy.

Se også: RadioShack: Schleck er ikke i form

Gilbert indrømmer, at Rodriguez fortjente sejren, men mener, at podiepladsen tyder på at former er ved at være, hvor den skal.

- Jeg er tilfreds med niveauet. Det er rart at komme på podiet, men det er mere vigtigt at få en sejr, siger den belgiske mester.

Særligt efter landsmand Tom Boonen, der stammer fra den flamsktalende del af landet, tog sin fjerde sejr i Paris-Roubaix, håber Gilberts fransktalende fans på store ting søndag.

Allerede fredag begyndte hans fans at tage opstilling ved den strategisk vigtige stigning Cote de la Redoute, hvor tilhængerne håber at se Gilbert efterlade konkurrenterne i støvet med et af sine karakteristiske angreb.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere