Topsprinter: Ja, jeg tog doping

Denis Galimzyanov erkender at have brugt EPO

Her er den skriftlige tilståelse fra Galimzyanov - den er på russisk (Foto fra Team Katusha)
Her er den skriftlige tilståelse fra Galimzyanov - den er på russisk (Foto fra Team Katusha)

UCI meddelte i går, at Katushas store sprinterhåb, Denis Galimzyanov, var blevet snuppet i en dopingkontrol uden for konkurrence. Prøven havde vist spor af EPO, og unionen havde derfor besluttet midlertidigt at suspendere ham.

I går fortalte holdet, at de intet kendte til Galimzyanovs påståede dopingbrug, og afventede yderligere oplysninger, idnen man meldte mere ud.

I dag erkender Denis Galimzyanov, at han har taget EPO. Det gør han i et håndskrevet brev, som Katusha bringer på deres hjemmeside. (Se brevet til højre for artiklen).

Læs mere:

Se også: Russisk topsprinter er røget i dopingfælden

- Jeg erkender brugen af et forbudt stof. Jeg er fuldt ud klar over, hvad jeg har gjort. Jeg fortryder, hvad der er sket, og jeg undskylder over for hele holdet og mine holdkammerater, og også overfor mine fans som jeg har skuffet. Jeg er klar til at tage imod en passende straf.

- Jeg vil især gerne understrege, at Team Katusha ikke har noget at gøre med, hvad der er sket. Ingen omkring holdet vidste noget, eller kunne vide noget om, hvad jeg gjorde. Det var min personlige beslutning og mit eget ansvar.

- Jeg ønsker derfor ikke at gøre brug af min mulighed om at få analyseret en b-prøve, skriver Galimzyanov i det håndskrevne brev, som holdet offentliggør på deres hjemmeside.

Læs også:

Se også: Cykelboss: Der kan være penge i doping

Galimzyanov står nu til en to-årig udelukkelse fra cykelsporten, ligesom han også kan se frem til en kæmpebøde fra hans russiske mandskab.

Rytterne forpligter sig nemlig ved kontraktunderskrivelsen på mandskabet at betale en bødestraf, hvis de bliver snuppet for brug af doping i deres tid på mandskabet.

1 af 2 Karrieren ligger i ruiner for Galimzyanov (Foto: AP)
2 af 2 Her er den skriftlige tilståelse fra Galimzyanov - den er på russisk (Foto fra Team Katusha)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere