Rodriguez sejrer i Flèche Wallonne

Den spanske Katusha-rytter Joaquim Rodriguez huggede til i Ardennerne og sejrede efter to andenpladser omsider i Flèche Wallonne

Rodriguez var bedst på monsterbakken (Foto: AP)
Rodriguez var bedst på monsterbakken (Foto: AP)

Spanieren Joaquim Rodriguez sikrede onsdag det russiske Katusha-mandskab hårdt tiltrængt positiv omtale, da han dagen efter holdkammeraten Denis Galimzyanovs indrømmelse af dopingmisbrug, sejrede i forårsklassikeren Flèche Wallonne i Belgien.

Læs også:

Se også: Russisk topsprinter er røget i dopingfælden

På den stejle finalestigning Mur de Huy spurtede Rodriguez, der to gange er blevet nummer to i løbet, fra et stort felt af favoritter og kom i mål tre sekunder før schweizeren Michael Albasini (GreenEdge) og den belgiske folkehelt Philippe Gilbert (BMC).

Tidligt i løbet var der talrige angreb, men det første udbrud, der tegnede til at blive til noget, blev etableret efter 23 af dagens 194 kilometer. Mads Christensen (Team Saxo Bank) og Daniele Ratto (Liquigas) kom af sted og oparbejdede et lille forspring.

Inden længe punkterede Ratto imidlertid og blev sat ud af spil, mens Christensen fortsatte alene med et forspring på 25 sekunder - uden tvivl i sikker forvisning om, at han aldrig alene ville kunne fuldføre sin mission. Et par ryttere forsøgte at slutte sig til ham, men det russiske Katusha-hold fik samlet det hele.

Læs også:

Se også: Chris Anker spændt på møde med monsterbakke

55 kilometer fra mål lykkedes det så Dirk Bellemakers (Landbowkrediet) at slippe væk, og han fik siden selskab af Anthony Roux (FDJ). Duoen fik lov at køre og oparbejdede et forspring på tæt på fem minutter, før feltet begyndte at hale udbruddet ind igen.

Omkring 44 kilometer fra målstregen angreb Andy Schleck (RadioShack) og trak Yury Trofimov (Katusha) og Dmitri Fofonov (Astana) med sig, men det blev en kortvarig affære, idet feltet bestemt ikke havde tænkt sig at overlade scenen til Schleck og RadioShack.

Da feltet for anden gang ramte Mur de Huy-stigningen opstod splittelse i feltet, og mange forsøgte at skabe den afgørende udskilning, men 13 kilometer fra mål var der samling i front.

Våde veje fik indflydelse
Våde veje spillede en rolle gennem hele løbet, men tung regn begyndte at falde i finalen, og det hele begyndte at blive mere nervøst. Astana forsøgte på dagens næstsidste stigning atter at splitte den store frontgruppe, og da Garmin også sendte en rytter frem, blev feltet strukket langt ud - og pludselig sad to ryttere, canadieren Ryder Hesjedal (Garmin) og nordmanden Lars Petter Nordhaug (Team Sky), alene i front med syv kilometer til mål.

De kørte ind på stejle Mur de Huy med blot 13 sekunder til feltet med Hesjedal i front. Hverken han eller Nordhaug kunne dog holde hele vejen og blev snart opslugt af feltet, og i samme øjeblik slog Rodriguez kontra og fik et afgørende hul.

Ingen Saxo Bank-ryttere endte i top 15. Bedste mand blev Nicki Sørensen på en 33. plads....

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere