TV: Så vilde bliver de danske Giro-etaper

Rolf Sørensen har gennemkørt de hårdeste stykker på de tre første etaper af Giro d'Italia, der køres i Danmark. Der venter feltet en slem overraskelse, ifølge Sørensen

Ejer Bavnehøj og blæsten fra vest skal gøre livet surt for cykelrytterne på de tre første etaper af årets Giro d'Italia. (Screendump fra tv-indslag)
Ejer Bavnehøj og blæsten fra vest skal gøre livet surt for cykelrytterne på de tre første etaper af årets Giro d'Italia. (Screendump fra tv-indslag)

Folkefesten er så småt begyndt i det jyske, hvor nogle af verdens bedste cykelryttere kommer forbi i starten af maj.

De tre første etaper af Giro d'Italia, der betragtes som det hårdeste etapecykelløb efter Tour de France, køres nemlig i Danmark.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bliv en del af Giro d'Italia i Danmark

Nærmere betegnet i vest- og østjylland.

Rolf Sørensen har kørt på de hårdeste stykker af de tre etaper, og han er ikke i tvivl om, at cykelrytterne kommer på en svær opgave.

- På en dag, hvor det blæser rigtig meget, vil vi opleve tidsforskelle mellem rytterne som på en bjergetape, vurderer den tidligere cykelrytter.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lars Bak skal køre Giro på hjemmebane

Det er især anden etape, der køres på den jyske veskyst, der kan volde de hårdfører cykelryttere problemer, ifølge Rolf Sørensen.

På en del af etapen langs den jyske vestkyst vil rytterne nærmest blive udsat for sandstorm fra de vindblæste klitter langs havet. Det oplevede Rolf Sørensen blandt andet på egen krop. Se det i tv-indslaget over artiklerne.

Sådan ser overblikket over Giro-etaperne i Danmark ud:

Præsentation af alle deltagende hold i Herning fredag 4. maj 2012 kl. 16.00

1. etape af Giro d’Italia køres lørdag 5. maj 2012 som en 8,7 kilometer lang enkeltstart i Herning by. Start kl. 16.00

2. etape af Giro d’Italia 2012 køres søndag 6. maj 2012 med start kl. 12.30 som en landevejsetape på 206 kilometer, bl.a. på en strækning langs den jyske Vestkyst med start og mål i Herning.

3. etape af Giro d’Italia 2012 køres mandag 7. maj 2012 med start kl. 11.30 som en landevejsetape på 190 kilometer, bl.a. med passage af Ejer Baunehøj med start og mål i Horsens.

Der er to bjergspurter:

Lemvig Østerbjerg på 2. etape

Ejer Bavnehøj på 3. etape

Der er to pointspurter

I Søndervig på 2. etape

I Horsens på 3. etape

Giro d’Italias første hviledag er tirsdag 8. maj. Her flytter hele løbet fra Danmark til Italien, hvor 4. - 21. etape køres.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere