Saxo Banks støtte er uafhængig af Contador

Saxo Banks direktør vil ikke afvise, at man fortsat står bag Bjarne Riis, selv om Contador finder et nyt hold

Team Saxo Bank rejser ikke med Alberto Contador. (Foto: Thomas Sjørup)
Team Saxo Bank rejser ikke med Alberto Contador. (Foto: Thomas Sjørup)

Da Saxo Bank tilbage i 2010 besluttede sig for at fortsætte som sponsor for Bjarne Riis' cykelhold, var hovedårsagen ifølge bankens administrerende direktør Lars Seier Christensen, at det var lykkedes Bjarne Riis at få Alberto Contador med på holdet.

Men det betyder ikke, at Saxo Bank også forsvinder igen, hvis det ikke er muligt at binde spanieren til en ny aftale.

Cykling Evald: UCI vrøvler - Contador skal til CAS

- Det er Bjarne, vi sponserer, og det er hans opgave at stille et konkurrencedygtigt hold. Det kan jo stilles med eller uden Contador.

- Men som jeg har forstået, så tyder alt på, at han kører Vueltaen for os, og så er vi tilbage til business as usual, og det ser jeg frem til, siger Lars Seier Christensen.

Med Alberto Contadors dopingdom i februar blev kontrakten med Team Saxo Bank revet itu.

Team Saxo Bank kan ikke bruge de point Contador måtte køre ind til noget som helst (Foto: AP) Cykling UCI: Riis kan ikke bruge Contadors point i 2013

Og eftersom Contadors verdensranglistepoint ikke tæller med i forhold til at få fornyet World Tour-licensen - i hvert fald som UCI tolker reglerne - kan det blive svært for Riis at beholde spanieren.

Det er dog ikke noget, Lars Seier Christensen spekulerer ret meget over.

- Jeg er sikker på, at holdet også får en World Tour-licens næste år, så det tror jeg ikke, at vi behøver at tage stilling til. Jeg synes, det er svært at forestille sig en World Tour, uden Bjarne Riis er med.

Alberto Contador har opgivet at ændre på sin dom. (Foto: AP) Cykling Contador kaster håndklædet

- Han har altid leveret, når han skulle, og det har jeg stor tillid til, at han kan fortsætte med, siger bankdirektøren.

Saxo Bank blev sponsor for Bjarne Riis i juni 2008 og har været med lige siden. Den nuværende aftale udløber med denne sæson.

0 kommentarer
Vis kommentarer