Cykelboss pønser på russisk Tour de France

De professionelle ryttere skal snart køre etapeløb i Rusland, hvis det står til den russiske cykelunion

Kort efter at Ruslands lovende sprinter Denis Galimzyanov blev taget for dopingsnyd mandag, løfter landets cykelunion nu sløret for en stor drøm om at blive vært for et etapeløb for cykelsportens fineste selskab.

Ifølge Alexander Gusyatnikov fra den russiske cykelunion håber man på, at løbet allerede næste år kan være at finde på den tætpakkede World Tour, som alle de store cykelmandskaber er tvunget til at deltage i.

- Det er et ambitiøst projekt, men vi tror på, at vi kan gøre det, siger Alexander Gusyatnikov til Reuters.

Russerne knytter håbet om en hurtig optagelse på World Tour til den internationale cykelunions (UCI) ambition om at sprede arrangementerne på World Tour-kalenderen ud over hele verden.

UCI har i mange år kæmpet for den dagsorden og placeret løb i fjerne egne på kloden for at erobre kontrollen med løbskalenderen fra de store løbsarrangører i Frankrig og Belgien.

- Vi planlægger at kalde det Tour of Rusland - en mindre udgave af det kendte Tour de France. Det skal starte i Skt. Petersborg, fortsætte til Moskva, hvorefter rytterne skal flyve til Sochi, hvor de kører 3-4 dage i bjergene i Kaukasus.

- Vi håber at kunne præsentere vores forslag for UCI i juni, så vi kan få løbet på den internationale kalender næste år, og hvis vi ikke bliver klar allerede næste sæson, så vil vi i hvert fald være det i 2014, siger Alexander Gusyatnikov.

Den russiske rytter Denis Galimzyanov, som er holdkammerat med den tredobbelte verdensmester Oscar Freire på det russiske Katusha-hold, blev mandag suspenderet efter en positiv epo-prøve.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere