Amstel-debutant: Det var skideskægt

Team Saxo Banks Christopher Juul-Jensen var jublende lykkelig for sin World Tour-debut i Amstel Gold Race

Christopher Juul-Jensen - her i aktion i VM for U23-ryttere - nød at køre Amstel Gold Race. (Foto: Thomas Sjørup)
Christopher Juul-Jensen - her i aktion i VM for U23-ryttere - nød at køre Amstel Gold Race. (Foto: Thomas Sjørup)

Med undtagelse af ham, der kommer først over stregen, er der ikke mange cykelryttere, der efter næsten syv timers udmarvende væddeløb i vildt opskruet tempo smiler bredt og kalder oplevelsen 'skideskæg'.

Men det gjorde den 22-årige Team Saxo Bank-rytter Christopher Juul-Jensen i går, da han som nummer 99 nåede i mål i Amstel Gold Race og dermed havde gennemført sin spæde karrieres første World Tour-løb.

- Jeg er supertilfreds. Det gik rigtigt godt. Det var nervepirrende fra start til slut, men det var skideskægt, siger Christopher Juul-Jensen til ekstrabladet.dk.

- Jeg var spændt og nervøs inden starten, fordi jeg havde hørt så meget om, at Amstel Gold Race er stressende og sindssygt hårdt.

Læs også:

Se også: Styrt i Amstel-finalen - overraskende vinder

- Og det var hårdt, men det er jo det, der gør cykelsport så fedt. Det er en del af gamet, og når man så er kommet igennem for første gang, er det noget, man aldrig vil glemme.

- Man skal være opmærksom konstant på de smalle veje og de mange stigninger, så det er også mentalt hårdt. Men man sidder altså der i et af de største løb omringet af verdensstjerner. Det er en stor oplevelse, siger Christopher Juul-Jensen, der med 20 kilometer tilbage af den 256 kilometer lange klassiker løb tør for kræfter og gled ind i en lille gruppe, kom i mål knapt seks minutter efter dagens vinder, Enrico Gasparotto (Astana).

Næste opgave for den nyprofessionelle rytter bliver Tyrkiet Rundt med start næste søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere