Snu Amstel-vinder: Jeg kørte finalen klogt

Vinderen af klassikeren Amstel Gold Race, italieneren Enrico Gasparotto, har lært af fortidens fejl

Cykelløb køres med benene, men også lidt med hovedet, og søndag var Enrico Gasparotto den mest snu i den hollandske klassiker Amstel Gold Race.

Den 30-årige italiener holdt sig klogeligt i læ af de stærkeste ben hele dagen, og på løbets sidste meter trådte han frem og sejrede på toppen af den stejle stigning Cauberg.

- For to år siden blev jeg nummer tre, og jeg har lært af mine fejl fra den dag.

- Dengang forsøgte jeg alt for hårdt og for tidligt på Cauberg, men denne gang ventede jeg til sidste øjeblik, siger Enrico Gasparotto.

Spanieren Oscar Freire var stukket af otte kilometer før mål, og han havde fortsat et pænt hul, da favoritgruppen anført af sidste års vinder Philippe Gilbert ramte bunden af Cauberg.

Se også: Styrt i Amstel-finalen - overraskende vinder

Gilbert startede sin spurt meget tidligt og nåede også at indhente Freire, men bag ham sad Peter Sagan og Enrico Gasparotto, som kunne træde frem, da belgierens kræfter slap op omkring 100 meter fra målstregen.

- Philippe Gilbert startede sin spurt meget tidligt, fordi han ville lukke hullet til Oscar Freire. Peter Sagan var stærk, men han faldt sammen på de sidste meter, siger Enrico Gasparotto.

Italieneren har tidligere vundet etaper i Tirreno-Adriatico og Catalonien Rundt, og i 2008 vandt han Ster Elektrotoer samlet.

Men han er ikke italiener for ingenting, og selv vægter han det nationale mesterskab højere:

- Denne sejr er min vigtigste, siden jeg vandt det italienske mesterskab i 2005.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere