Boonen dropper Ardenner-klassiker

Brostenskongen over dem alle, belgieren Tom Boonen, er mærket efter Paris-Roubaix og opgiver at stille til start i forårsklassikeren Amstel Gold Race på søndag

Tom Boonen lader efter en succesfuld brostens-sæson andre komme til: Han melder fra til Amstel Gold Race. (Foto: AP)
Tom Boonen lader efter en succesfuld brostens-sæson andre komme til: Han melder fra til Amstel Gold Race. (Foto: AP)

Den belgiske superstjerne Tom Boonen, der kørte som en motorcykel i Paris-Roubaix i søndags, er så mærket efter sit imponerende ridt over brostenene, at han nu opgiver at stille til start i Amstel Gold Race på søndag.

Rystelserne på de nordfranske brosten forværrede en muskelskade i Boonens venstre fod, og det forhindrer ham altså i at udnytte sin gode form til at jagte endnu en sejr til hans forbløffende succesrige Omega Pharma-Quick Step-mandskab..

- Det er et problem, jeg har haft siden Paris-Nice, siger Boonen i en pressemeddelelse fra holdet.

- Vibrationerne på brostenene i søndags har forværret problemet. Det er ikke noget alvorligt, men det er bedre at holde pause. Det er trist, for jeg ville gerne køre Amstel Gold Race som hjælper for mine holdkammerater efter den fantastiske støtte, de har givet mig i de seneste uger.

- Sæsonen er dog lang endnu, og holdet og jeg har besluttet, at vi ikke vil løbe risici i de kommende løb. Desuden er jeg stadig meget træt, for Paris-Roubaix er et meget krævende løb, siger Tom Boonen og understreger, at holdet også uden ham vil være meget stærkt og velforberedt i Amstel Gold Race.

Boonens resterende forårsprogram er endnu ikke fastlagt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere