Boonen om stor sejr: Det er min smukkeste

Tom Boonen var lykkelig over sin fjerde sejr i Paris-Roubaix, hvor han kørte solo over 50 kilometer.

Den belgiske cykelrytter Tom Boonen har udtalt, at tal og statistikker ikke betyder noget for ham.

Men det så unægtelig ud til, at han var svært begejstret for søndagens sejr i Paris-Roubaix, fordi det netop var hans fjerde af slagsen.

Dermed tangerer han løbsrekorden, som landsmanden Roger de Vlaeminck satte i 1977.

Boonen stak fire fingre i vejret, da han kørte over målstregen på cykelbanen i Roubaix.

- Det er min smukkeste sejr. Jeg har aldrig kørt solo over så lang tid, i hvert fald ikke siden jeg var nybegynder, siger Tom Boonen til belgiske Sporza.

Belgieren kørte alene til mål med cirka 50 kilometer tilbage af det 257 kilometer lange brostensløb i Frankrig.

- Jeg behøvede ikke at køre solo så længe. I sidste uge fik jeg at vide, at Pozzato var den stærkeste rytter i Flandern Rundt, men jeg kan altid regne med min sprint. Det er et mægtigt våben, siger Tom Boonen.

I Omega Pharma-Quick Steps sportsdirektørbil sad en pavestolt Wilfried Peeters, som guidede Boonen gennem løbet.

- Jeg er stolt over, at jeg kan arbejde med sådan en som Tom. Det, han gjorde i dag, er et af de største numre, siger Wilfried Peeters.

31-årige Tom Boonen har haft sit bedste forår i karrieren med sejre i Paris-Roubaix, Flandern Rundt, Gent-Wevelgem og E3 Harelbeke.

Sejren i Roubaix kroner værket som hans mest imponerede. Han følte en pludselig indskydelse, da han sad i en lille gruppe med blandt andre Filippo Pozzato og Alessandro Ballan med over 55 kilometer til mål.

- Det var tid til at opføre et lille nummer. Jeg gav alt, jeg kørte fuld gas, og jeg brugte mine kræfter fornuftigt. Jeg forsøgte noget, og det lykkedes, siger Tom Boonen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere