Dansk cykeltalent henter VM-bronze

Den danske cykelrytter Lasse Norman Hansen vinder bronze i omnium ved VM i banecykling i Melbourne, Australien.

Lasse Norman sikrede sig VM-bronze i omnium. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lasse Norman sikrede sig VM-bronze i omnium. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den blot 20-årige danske cykelrytter Lasse Norman Hansen imponerede stort på sidstedagen ved VM i cykeldisciplinen omnium i Melbourne.

Norman kan rejse hjem med en bronzemedalje om halsen efter to disciplinsejre i fire kilometer individuel forfølgelsesløb og scratch, mens bronzen endeligt blev sikret med en tredjeplads i sidste disciplin 1000 meter på tid efter et stort drama.

Danskeren måtte slutte maksimalt to placeringer efter storfavoritten Ed Clancy, der før tidskørslen lå på den samlede fjerdeplads og traditionelt altid vinder netop den disciplin.

Det gjorde han også i Melbourne, men det danske stortalent kørte med en stærk afslutning ind i næstbedste tid - 1.03.102 er samtidig ny dansk rekord - inden de to sidste ryttere skulle i aktion.

Se også: TV: Dansk stortalent tæt på VM-medalje

Så var der kun tilbage at håbe, at kun maksimalt én af de to kunne klemme sig ind mellem Clancy og Norman, og det var nøjagtigt, hvad der skete.

Hjemmebanehelten Glenn O'Shea blev nummer to i tidskørslen, og da den direkte konkurrent, Zac Bell, skuffede ved kun at blive nummer otte, blev det til australsk guld, mens danske Norman kunne juble over bronze.

Omnium, der er banecyklingens sekskamp, hvor rytterne skal vise stor alsidighed og mestre discipliner som forfølgelsesløb, tidskørsel og pointløb, er på programmet ved OL i London til sommer.

Og med sin præstation i Melbourne har Lasse Norman Hansen også sikret sig en OL-billet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere