Riis-rytter vinder baskisk bjergtrøje

Mads Christensen har sikret sig bjergtrøjen i Baskerlandet Rundt, hvis han gennemfører sidste enkeltstart

Mads Christensen har knoklet i bjergene (Foto: Jørgen Nielsen)
Mads Christensen har knoklet i bjergene (Foto: Jørgen Nielsen)

Team Saxo Banks Mads Christensen, der ikke nødvendigvis er kendt som decideret bjergekspert, sikrede sig fredag bjergtrøjen i Baskerlandet Rundt.

To lange udbrud på løbets første etaper gav Odder-rytteren det afgørende forspring i konkurrencen, som han bliver kåret som vinder af lørdag, hvis han altså formår at gennemføre enkeltstarten på 18,9 kilometer.

Se også: Saxo Bank forsvarer trøjer i Baskerlandet

- Jeg er glad på Mads' vegne, som i dag vandt en fin fødselsdagsgave i form af bjergtrøjen. Den er helt fortjent efter to lange dage i udbrud, og jeg under Mads resultatet, siger Team Saxo Banks sportsdirektør Dan Frost om Christensen, der fredag fyldte 28 år.

- Det er et meget stærkt besat løb, og det gør kun præstationen endnu større, lyder roserne fra Frost.

Se også: Riis holder på Mads Christensen

Løbets femte og næstsidste etape blev vundet af spanieren Joaquim Rodriguez, der præcis som dagen før kom først over målstregen.

Nummer to blev landsmanden Samuel Sánchez, der også har vist god form i Baskerlandet Rundt, mens kroatiske Robert Kiserlovski kom ind som nummer tre.

Nicki Sørensen fra Team Saxo Bank var med næste gruppe i mål 23 sekunder efter de første ryttere. I den gruppe sad også Tony Martin, der er storfavorit til at vinde lørdagens enkeltstart.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere