Bjergkonge slår verdensmester i klokkedyst

Samuel Sánchez vandt Baskerlandet Rundt efter sejr på den afsluttende enkeltstart, hvor han slog Tony Martin

Den spanske veteran Samuel Sánchez kan omsider fejre en samlet triumf i cykelløbet Baskerlandet Rundt, som han vandt lørdag via en sejr på den afsluttende enkeltstart.

Spanieren er tidligere blevet nummer to (2009) og tre (2007) i Baskerlandet Rundt.

Den 34-årige Euskaltel-rytter, som snuppede bjergtrøjen i sidste års Tour de France, tog den samlede sejr ved at vinde den afsluttende enkeltstart over 18,9 kilometer i Onati foran Bauke Mollema og den tyske verdensmester i disciplinen, Tony Martin.

Sanchez lå nummer to i klassementet før tidskørslen efter Joaquim Rodriguez, som imidlertid helt som ventet fik problemer med at forsvare sin beskedne føring på ni sekunder.

Rodriguez blev nummer seks på enkeltstarten med et tidstab på 21 sekunder, og han måtte derfor tage til takke med andenpladsen i den samlede stilling, mens Matti Breschels holdkammerat Bauke Mollema (Rabobank) blev nummer tre.

Bedste dansker i løbets samlede slutstilling blev Nicki Sørensen, som blev nummer 30 efter en beskeden indsats og en placering som nummer 73 på de 19 kilometer mod uret.

Mads Christensen var lidt bedre i kampen mod uret. Han blev nummer 42 med et tidstab på et minut og 33 sekunder til Samuel Sánchez.

Samme Christensen stod for Team Saxo Banks eneste triumf i løbet, da han vandt bjergkonkurrencen foran David de la Fuente.

0 kommentarer
Vis kommentarer