TV: Dansk stortalent tæt på VM-medalje

Efter sin sejr i scratch ligger Lasse Norman på tredjepladsen i omnium inden sidste afdeling i Melbourne

Lasse Norman har fart i cyklen ved VM. (Foto. Tariq Mikkel Khan)
Lasse Norman har fart i cyklen ved VM. (Foto. Tariq Mikkel Khan)

Den 20-årige danske cykelrytter Lasse Norman Hansen er nu meget tæt på en medalje i omnium ved VM i banecykling i Melbourne.

Fredag middag dansk tid vandt Norman scratch-disciplinen og rykkede dermed op på tredjepladsen i den samlede stilling efter fem af de seks discipliner.

Der er fart i pedalerne, når briterne giver den gas (Foto: AP/Rick Rycroft) Cykling Briter overgår egen fantomtid ved bane-VM

Senere på dagen venter den sidste prøvelse, nemlig 1000 meter på tid, hvor danskeren må formodes at høre til feltets allerstærkeste ryttere.

Sejren i scratch er et stort skridt på vejen mod en overraskende medaljeplacering, ikke mindst fordi dårlige resultater i netop den disciplin tidligere på sæsonen har ødelagt flere world cup-løb for Norman.

Se Lasse Norman i aktion her

Triumfen var tilmed det danske talents anden i træk ved VM i Melbourne. Tidligere vandt Lasse Norman Hansen nemlig også fire kilometer individuel forfølgelsesløb i overlegen stil mere end fire sekunder foran sin nærmeste konkurrent.

Lasse Norman Hansen har en chance tilbage til at kvalificere sig til OL i London. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling VM er sidste chance: Dansker er på OL-jagt

Omnium er ny OL-disciplin i London til sommer, og med sin forrygende kørsel i Australien kan Lasse Norman Hansen dårligt undgå at kvalificere sig til legene.

En kvalifikation kræver at han slutter to pladser foran polakken Rafal Ratajczyk, der efter sin 16. plads i scratch er dumpet ned som nummer 11 i den samlede stilling.

Men Lasse Norman Hansen skal køre sit livs løb, hvis han skal have en medalje i cykeldisciplinen omnium med hjem i kufferten fra VM i Melbourne.

Det mener den danske cykellandstræner Lars Bonde efter at have set den 20-årige rytter imponerede med disciplinsejre i både fire kilometer forfølgelsesløb og scratch.

- Det bliver afgjort på tiendedele og hundreddele, så han skal køre sit livs løb, hvis han skal have en bronzemedalje med hjem, siger Lars Bonde.

Før sidste disciplin, som er 1000 meter på tid, ligger Lasse Norman på en samlet tredjeplads i omnium, der er banecyklingens sekskamp - seks forskellige discipliner. Omnium er på OL-programmet i London.

Cykling Landstræner: Nu er OL-medaljen realistisk

Netop tidskørslen hører til danskerens favoritdiscipliner, men den samlede firer, briten Ed Clancy, der vandt VM i omnium i Ballerup for to år siden, plejer at være endnu bedre i den disciplin.

- Han plejer altid at vinde 1000 meteren, så det bliver tæt, mener Lars Bonde om Clancy, der dog under alle omstændigheder er tilfreds med Lasse Normans præstation i Australien.

- Målet var at sikre en OL-billet, og det ser ud til at være lykkedes. Hvis det bliver til en medalje, er det bare en ekstra bonus, siger Bonde.

1000 meter på tid køres senere i eftermiddag dansk tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer