Landstræner: Nu er OL-medaljen realistisk

Selv om Danmark blev slået af seks nationer ved VM, steg landstræner Casper Jørgensens tro på en OL-medalje.

Danmark blev onsdag nummer syv i 4000-meter-holdforfølgelsesløb ved VM i banecykling, og selv om det unge danske hold kørte deres bedste tid hidtil med 4.03,237 minutter, er der stadig langt op til de bedste.

Danskerne var næsten ni sekunder fra bedste indledende tid og mere end fire sekunder fra tredjebedste tid i Melbourne. Alligevel var landstræner Casper Jørgensen tilfreds, og troen på en OL-medalje er steget.

- Vi kørte godt i forhold til det niveau, vi har for tiden. Vi kørte som planlagt, og rytterne tog de føringer, vi havde aftalt.

Se også: Bane-VM: God tid var ikke nok for Danmark

- Vi vil altid gerne køre endnu hurtigere, men det går i den rigtige retning, og vi skærer et par sekunder af, hver gang vi kører. Tiden er vigtigere end placeringen, siger Casper Jørgensen.

Australien og Storbritannien var i en klasse for sig selv i onsdagens VM-løb, mens New Zealand og Rusland ligger på niveauet lige under.

- Vi kommer tættere og tættere på en bronzemedalje, og jeg synes ikke, vi har så langt op til de hold længere.

- Jeg tror i den grad på, at vi kan slås med om medaljerne i London. Vi har fire sekunder op til nummer tre, det kan vi godt nok nå at skære væk frem mod OL. I forhold til at få en OL-medalje, så ser det realistisk ud nu, siger landstræneren.

Se også: OL-test sætter kriller i 4000-meter-holdet

Han har heller ikke opgivet at indhente Australien og Storbritannien.

- Det er ikke sådan, at jeg vifter med det hvide flag endnu. Det bliver svært, for de er suveræne lige nu, men der er stadig fire-fem måneder, og vi kan nå at blive meget bedre.

- Og der er jo heller ingen, der siger, at det bare kører, som det skal for dem, hele vejen frem mod OL.

I juni skal det danske hold have et par træningssamlinger, og her skal det testes, om Michael Mørkøv og Alex Rasmussen kan komme ind fra landevejen og forbedre baneholdets tider. Kan de det, og vil de give den gas på banen, er de med til OL.

Se også: Dansk tempo-komet vil sætte banerekord

- Alle på holdet er enige om, at vi stiller det stærkeste hold i London. Derfor er det også svært at spå om en OL-tid. Måske bytter vi halvdelen af holdet ud, siger landstræneren.

Han spår dog, at danskerne skal et godt stykke under fire minutter for at nå målet om en OL-medalje.

- Jeg tror, man skal køre i tiden 3.55-3.56 for at få en OL-medalje, og det tror jeg på, vi kan nå. For at få guld, skal man nok skære et par sekunder af verdensrekorden og køre 3.50, men det afhænger jo også af banen, siger landstræneren.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere