Bane-VM: God tid var ikke nok for Danmark

Det danske hold måtte nøjes med en syvendeplads i holdforfølgelsesløbet ved VM i banecykling

Norman kørte hurtigt - men ikke hurtigt nok (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Norman kørte hurtigt - men ikke hurtigt nok (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Ved OL i Kina for fire år siden fik Danmark sølv i holdforfølgelsesløbet i banecykling, og Danmark satser hårdt på disciplinen frem mod sommerens OL i London.

Lige nu er Danmark langt væk fra medaljer, onsdag morgen måtte Danmark tage til takke med en syvendeplads ved VM i australske Melbourne, og der er langt op til de bedste, når man kigger på stopuret.

Så blev det hverdag igen for Marc Hester (Foto: Lars Poulsen) Cykling VM i cykling bliver uden seksdages-stjerne

For selv om den unge danske kvartet bestående af Rasmus Quaade, Christian Ranneries, Casper Folsach og Lasse Norman kørte deres bedste tid til dato med 4.03,237 minutter, så er der mange sekunder op til de stærkeste nationer.

Som så ofte før var de stærkeste også denne gang Australien og Storbritannien, der begge kørte imponerende i tider under 3.55 minutter.

Cykling Banelandsholdet skuffer fælt i London

De to nationer kæmper senere onsdag om guld, mens Rusland og New Zealand helt som ventet kæmper om bronzemedaljer.

Den danske tid var trods den beskedne slutplacering flot.

I forhold til sidste års VM barberede kvartetten fire et halvt sekund af tiden, men noget tilsvarende skal som minimum ske frem mod OL senere i år, hvis Danmark skal have medalje i den banedisciplin, der satses mest på herhjemme.

Det danske hold bliver dog efter al sandsynlighed forstærket forud for OL. Alex Rasmussen og Michael Mørkøv er begge i spil og vil formentlig kunne bidrage til, at den danske tid bliver markant forbedret.

Danmark deltager også i en række andre discipliner ved VM i Australien, hvor der køres hele påsken.

0 kommentarer
Vis kommentarer