UCI: Riis kan ikke bruge Contadors point i 2013

Alberto Contadors ranglistepoint tæller ikke med hos det hold, der ansætter ham i 2013, siger UCI-talsmand

Team Saxo Bank kan ikke bruge de point Contador måtte køre ind til noget som helst (Foto: AP)
Team Saxo Bank kan ikke bruge de point Contador måtte køre ind til noget som helst (Foto: AP)

Det kan godt være, at Bjarne Riis og Team Saxo Bank har overvundet den første hurdle i forbindelse med Alberto Contadors dopingdom, efter at det danske cykelhold mandag fik lov at beholde sin World Tour-licens for i år.

Men ude i horisonten tegner sig et nyt problem for samarbejdet mellem Riis og Contador.

Bjarne Riis står stadig med masser af problemer på hånden. (Foto: AP) Cykling Riis er stadig på røven

- Når Contador vender tilbage, får han lov at samle point som individuel rytter.

- Han kan endda gå hen og vinde den samlede World Tour individuelt, men i to år vil hans point ikke blive regnet med, når man skal vurdere, om hans hold opfylder de sportslige kriterier for at få licens, siger Carpani.

Michael Mørkøv kører fortsat for et Tour-hold. (Foto: Thomas Sjørup) Cykling Mørkøv jubler over licens og tror på mere

Han afviser, at det har betydning for Alberto Contadors sag, at spanierens overtrædelse af dopingreglerne skete, før de nye regler trådte i kraft.

- Hvis man ude i det virkelige liv har begået en forbrydelse af en art, og det bliver besluttet at hæve straffen, inden sagen er for retten, så vil man også blive dømt efter den nye strafferamme, siger pressechefen.

Formelt har Bjarne Riis og Alberto Contador ikke papir på hinanden længere. Kontrakten blev ophævet, da holdkaptajnen blev idømt to års karantæne med tilbagevirkende kraft i februar.

Bjarne Riis kan se frem til Tour de France for første gang i et halvt år. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Glad Riis: Nu kører vi 100 procent på cykel

Men Riis arbejder på at få en ny aftale i stand med Contador, og selv om han i tirsdagens udgave af BT giver udtryk for, at han er klar over, at den ny regel eksisterer, bekymrer det ham tilsyneladende ikke her og nu.

- Nu vil jeg lige have lov at se, om den holder vand. Så det er lidt svært at svare på nu. Det er i første omgang fedt, at vi kan komme i gang nu, siger han til avisen.

Hvis ikke Team Saxo Bank får lov at tælle Alberto Contadors point med i det samlede regnskab, er det spørgsmålet om holdet overhovedet har råd til at have spanieren ansat.

I stedet må Bjarne Riis overveje, om han hellere skulle bruge Contadors mange lønkroner på at skrive kontrakter med andre ryttere, der i kraft af deres pointhøst i 2012 kan sikre, at holdet også næste år kan køre med i cykelsporten superliga, World Touren.

Indtil videre gælder Team Saxo Banks licens kun for sæsonen 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer