Bjarne Riis: Vi har ikke hørt fra UCI

Bjarne Riis er glad og lettet over, at Saxo Bank beholder licensen - holdejeren har dog endnu ikke set afgørelsen

Bjarne Riis' hold kører med i det kommende Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)
Bjarne Riis' hold kører med i det kommende Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)

Mandag aften kunne Bjarne Riis smile igen. Efter mere end et år uden kontrollen, glæder cykelbossen sig over, at han igen kan styre begivenhederne.

- Jeg er glad og lettet. Det har været en hård tid.

- Man har stået i det uvisse hele tiden, det sidste halvandet år har ikke været det fedeste. Det må jeg nok indrømme, siger holdejeren.

Smilet kom, efter at Bjarne Riis' mobiltelefon havde modtaget en række opkald fra journalister.

Se også:

Bjarne Riis har grund til at smile. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Bjarnes Tour reddet! Beholder licensen

De jagtede alle en kommentar til, at den internationale cykelunions (UCI) licenskomité har besluttet at lade Team Saxo Bank beholde licensen til at køre med på højeste niveau - World Tour - resten af året.

Licensen var til revurdering som følge af dopingsagen mod Alberto Contador, der endte med to års karantæne til den spanske stjerne.

Contadors point blev fjernet fra regnskabet hos UCI, der derfor ikke mente, at danskerholdet var stærkt nok til at blive på World Touren.

Nu er det besluttet, at Team Saxo Bank og Bjarne Riis bliver, og Riis ved kun besked, fordi journalisterne begyndte at ringe.

Den officielle afgørelse har holdet ikke fået endnu.

- Vi har ikke fået besked. Overhovedet ikke, og vi har heller ikke set afgørelsen, men mon ikke den kommer. Vi fik det at vide gennem pressen. Det er mærkeligt, men nu ved vi det, og det er positivt, at vi beholder licensen, siger Bjarne Riis.

Holdejeren ved, at der fremadrettet venter et hårdt arbejde med at skaffe point nok til, at licensen også bliver fornyet sidst på året, så den også gælder i 2013. Men i modsætning til det seneste lange stykke tid, kan Riis nu selv gøre noget.

- Nu har vi ro på, og det betyder rigtigt meget for os alle sammen. Nu ved vi, hvad vi har at forholde os til, og nu skal vi have arbejdstøjet på.

- Vi har mange opgaver foran os, men nu kan vi gøre noget, det gør det hele lidt nemmere, siger Bjarne Riis.

Se også:

Michael Mørkøv kører fortsat for et Tour-hold. (Foto: Thomas Sjørup) Cykling Mørkøv jubler over licens og tror på mere

0 kommentarer
Vis kommentarer