Riis i licens-optur: Vigtigt for Contador

Bjarne Riis slår fast, at fortsat status som World Tour-hold har betydning for mulig fremtid med Contador

Team Saxo Banks dynamiske duo har fået arbejdsro. (Foto: AP)
Team Saxo Banks dynamiske duo har fået arbejdsro. (Foto: AP)

Team Saxo Banks holdejer, Bjarne Riis, har hele vejen igennem været optimistisk i forhold til et fremtidigt samarbejde med stjernen Alberto Contador, når spanierens dopingkarantæne udløber i starten af august.

Mandagens melding om, at det danskbaserede hold beholder licensen som World Tour-hold i resten af 2012, gør ikke den optimisme mindre.

Det betyder meget i forhold til sponsorer, ryttere og alle andre, at holdet er sikret deltagelse i årets Tour de France - dog uden Contador - og den spanske Vuelta senere på året, hvor Contador må være med, hvis han og Riis fortsætter sammen.

Se også: Bjarne Riis: Vi har ikke hørt fra UCI

Og Riis slår fast, at mandagens afgørelse har stor betydning for et muligt fremtidigt samarbejde med Contador.

- Selvfølgelig betyder det noget i forhold til Alberto og holdet. Det betyder alt for os alle sammen, at vi har licens, siger Bjarne Riis.

For at få licens igen i 2013 skal Team Saxo Bank nå mange ting. Blandt andet skal der være ryttere på holdet, der har point nok til at opfylde de sportslige krav.

Se også: Glad Riis: Nu kører vi 100 procent på cykel

Om pointene kan hentes i år med de eksisterende ryttere, eller om nye ryttere med point i tasken skal hentes til holdet forud for den kommende sæson, vil Riis ikke ind på endnu.

- Det er ikke tidspunktet lige nu. Nu glæder vi os over det her. Vi ved godt, hvad vi skal, og hvordan systemet virker. Vi skal løse en række opgaver, og det skal vi nok klare, siger Bjarne Riis.

Med 2012-licensen sikret behøver holdet måske ikke i samme grad at jagte opmærksomhed og point i alle løb, som situationen har tvunget holdet til i de seneste uger og måneder.

- Det er måske rigtigt nok. Nu får vi ro på. Men vi vil gerne levere resultater. Vi ved godt, vi ikke står øverst på listen, men vi ved også, vi har været uheldige.

Se også: Mørkøv jubler over licens og tror på mere

- Og vi skal nok komme ud og vise os frem, siger Bjarne Riis.

Holdejeren er glad for at vide, hvor han står, og selv om der venter et stort stykke arbejde med at sikre licensen for det kommende år, er han fortrøstningsfuld.

- Vi kender opgaverne, der venter, både på det sportslige og det forretningsmæssige plan. Det er nemmere nu, nu kan vi selv gøre noget, siger Bjarne Riis.

Se også: Ekspert: Nu får Team Saxo Bank arbejdsro

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere