Breschel om VM: Vi kan håbe på ni ryttere

Søndag sikrede Matti Breschel yderligere 10 point til den danske UCI-konto med en niendeplads i Flandern

Matti håber på masser af dansk opbakning (Foto: Thomas Sjørup)
Matti håber på masser af dansk opbakning (Foto: Thomas Sjørup)

Danmark avancerede to pladser til en 16.-plads på World Tour-ranglisten, da Matti Breschel søndag scorede 10 point via sin niendeplads i den belgiske klassiker Flandern Rundt.

De første 10 cykelnationer på listen får ni ryttere med til VM, og Breschel håber stadig på, at det er muligt for landsholdet at nå op i top-10, hvilket vil være lidt af en sjældenhed.

- Ja bestemt, det er stadig muligt. Men der er klart, at set med danske øjne, så mangler vi nogle profiler, når Lars Bak og Jakob Fuglsang er ude. Chris Anker er på vej tilbage, så vi må håbe, at han bliver klar til Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege.

Cykling Breschel forventer 70 kilometer i BS-stil

- Det er stærke kort, vi har manglet i forhold til at komme ud at skrabe nogle point sammen, siger Matti Breschel.

Sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, luftede i sidste uge sit håb om, at de danske ryttere kan køre point nok i hus til at kvalificere ni ryttere til VM i Holland i september.

Det vil være noget af en sensation, hvis de danske World Tour-ryttere kan samle point til top-10. Danmark har de seneste år haft tre, fire eller seks ryttere ved VM.

Cykling Tilfredshed i Riis-lejren

- Det er så skidesvært at få de point. For måske har vi en dansker i top-10, men så er der fem fra Belgien. De er bare lidt flere. Det samme med italienerne og spanierne.

- Vi i hvert fald med. Vi ligger stadig langt tilbage, men det er realistisk, siger Matti Breschel.

Belgien fører World Tour-ranglisten for nationer med 467 point. Frankrig ligger nummer 10 med 98 point, mens Danmark har 60 point seks pladser længere nede.

Matti Breschel er indtil videre eneste dansker, som har samlet point på World Tour.

Cykling Boonen vinder Flandern Rundt

Den individuelle ranglisten føres af Tom Boonen, som har samlet 266 point via sejre i Flandern Rundt, Gent-Wevelgem, E3 Haralbeke - og en etapesejr i Paris-Nice.

0 kommentarer
Vis kommentarer