Ingen tror på Team Saxo Bank

Bjarne Riis' tropper er så undervurderede, at kun to journalister mødte op til holdets pressekonference før Flandern Rundt

Der er ringe tiltro til Bjarne Riis' Team Saxo Bank. (Foto: Claus Bonnerup)
Der er ringe tiltro til Bjarne Riis' Team Saxo Bank. (Foto: Claus Bonnerup)

De seneste to år har Team Saxo Bank vundet cykelmonumentet Flandern Rundt, men troen på, at holdet i år har noget at byde på er så lille, at sølle to journalister fredag mødte op til holdets normalt tætpakkede pressekonference før den vigtige klassiker.

Et blik på startlisten forklarer, hvorfor så få fandt det værd at lægge vejen forbi: Kun et mirakel kan sikre holdet en tredje succes på stribe. Belgieren Nick Nuyens, der vandt sidste år, er skadet, og dermed er det formentlig op til hollænderen Karsten Kroon og italieneren Matteo Tossato at holde Saxo-fanen højt i finalen.

- Det er så godt som udelukket, at holdet kan køre med om sejren. Holdet får det virkelig svært i et langt og hårdt løb som Flandern Rundt uden en helt åbenlys vinderkandidat, siger tv-kommentatoren Rolf Sørensen, der vandt løbet i 1997, til ekstrabladet.dk.

Se også: Breschel klar til at spurte fra Cancellara

Kroon blev nummer fire i løbet i 2007, så han kan godt køre stærkt på brosten, men hans største force ligger i Ardenner-klassikerne. Og Tossato styrtede i Gent-Wevelgem og døjer stadig med smerter, hvilket bestemt ikke er et godt udgangspunkt for et nådesløst hårdt løb som Flandern Rundt.

- Det var ufatteligt uheldigt, at jeg sluttede Gent-Wevelgem på den måde. Slaget piner mig stadig, men jeg håber på at være i god form til Flandern Rundt, sagde Tossato forleden til velonation.com.

Se også: Breschel klar til at spurte fra Cancellara

- Det er et enormt vigtigt løb, der kræver intet mindre end topform. Det bliver et spændende løb, hvor alt kan og formentlig vil ske, for det er i år et meget hårdere løb end sidste år, sagde Tossato.

Fire danskere stiller op for Team Saxo Bank, og ingen af dem har realistisk chance for at vinde i dyst med superstjerner som Tom Boonen og Fabian Cancellara. Men ikke mindst Michael Mørkøv kan vise flaget i et langt udbrud, som han gjorde det i Milano-Sanremo.

Se også: Belgisk rekordhold buldrer fremad

- Vi er realistiske, og vi ved, at vi ikke har ryttermaterialet til at sidde og vente på Fabian Cancellara og Tom Boonen. Vi er nødt til at være på forkant med situationen, siger Michael Mørkøv til Ritzau.

- Det ideelle løb for mig ville helt klart være at komme af sted i et tidligt udbrud, som jeg har været i flere af de andre løb.

Se også: Boonen: Stærkt hold ingen garanti for succes

- Jeg synes, vi har overrasket positivt. Det er klart, at hvis vi sammenligner med tidligere år, så er det noget tyndere i og med, at Saxo Bank havde et rigtig stærkt klassikerhold. Men med det materiale vi har, klarer vi os rigtig godt, siger Michael Mørkøv.

Ud over Mørkøv stiller også Anders Lund, Jonas Aaen og Kasper Klostergaard op for Team Saxo Bank.

1 af 2 Mørkøv håber på at komme med i et tidligt udbrud. (Foto: Thomas Sjørup)
2 af 2 Der er ringe tiltro til Bjarne Riis' Team Saxo Bank. (Foto: Claus Bonnerup)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere