Boonen: Ikke stærk nok til solo-ridt

Den nu trefoldige vinder af Flandern Rundt, Tom Boonen, følte sig ikke specielt godt kørende undervejs, sagde han efter sin historiske sejr

Han var dagens stærkeste rytter, men faktisk følte Tom Boonen sig ikke godt kørende i årets Flandern Rundt. Det fortalte den lykkelige vinder umiddelbart efter sin spurtsejr i målbyen Oudenaarde til belgisk tv.

- Jeg havde ikke forventet sejren, for jeg følte mig ikke super-kørende. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg følte mig træt, sagde Tom Boonen.

- Som løbet skred fremad vidste jeg dog, at de andre også var trætte. Jeg blev nødt til at satse på mine evner i spurten, for jeg var ikke stærk nok til at køre solo, sagde Boonen, der slog italieneren Filippo Pozzato (Farnese Vini) i den tætte spurt, hvor italieneren Alessandro Ballan (BMC) kom ind på tredjepladsen.

Cykling Boonen vinder Flandern Rundt

I en jagtende gruppe sad Matti Breschel, som med en niendeplads fik et fornemt resultat og beviste, at han er tilbage som en af de sejeste brostensryttere i verden.

Boonen kørte sig med sin sejr ind i fornemt selskab som en af kun fem ryttere, der har vundet Flandern Rundt tre gange, idet han også vandt i 2005 og 2006. Sammen med landsmanden Johan Museeuw er han nu samtidig den kun anden rytter i historien, der har seks sejre i brostensklassikerne Flandern Rundt og Paris-Roubaix. De har begge vundet de to løb tre gange.

Boonen sejrede i det franske løb i 2005, 2008 og 2009, og må nu regnes for at være storfavorit til endnu en sejr, når 'helvedet i nord' køres på næste søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer