Landstræner jubler over svagt Saxo Bank

Den danske landstræner kan se én fordel ved, at Team Saxo Bank stiller med et svagt hold i Flandern Rundt

Landstræner Lars Bonde. (Foto: Peter Hove Olesen)
Landstræner Lars Bonde. (Foto: Peter Hove Olesen)

Mens holdejer Bjarne Riis sikkert går og skumler over, at han skal sende et for Team Saxo Bank historisk anonymt hold til den belgiske klassiker Flandern Rundt, kan sportschefen i Danmarks Cykle Union godt se den positive side af sagen.

Det, at Team Saxo Bank mangler en skadet Nick Nuyens og ikke længere råder over ryttere som Fabian Cancellara og Matti Breschel, betyder nemlig, at de danske hjælperytterne kan træde i karakter og udvikle sig.

- Det giver dem noget, at de har frie hænder til ikke at arbejde for en kaptajn, siger DCU's sportschef og landstræner Lars Bonde.

Der er ringe tiltro til Bjarne Riis' Team Saxo Bank. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Ingen tror på Team Saxo Bank

Flere af rytterne, som normalt agerer hjælpere, har i år stukket næsen frem i løb som Gent-Wevelgem, E3 Haralbeke og Dwars door Vlaanderen med flere placeringer i top-20.

- Anders Lund og Michael Mørkøv har vist gode takter, men jeg lagde også mærke til Jonas Aaen. Han gjorde det okay i Gent-Wevelgem. Der kunne også være noget i vente der.

De har frie hænder
- Det har noget at gøre med, at de tidligere år er blevet sat til at arbejde tidligt for en kaptajn, og det er ikke noget arbejde, man ser på tv. Det skal de ikke i år, og det betyder, at de har mere overskud til at sidde med i finalen.

Cykling Breschel klar til at spurte fra Cancellara

- Jeg synes, at potentialet har været der hele tiden. Den afgørende forskel er, at de har frie hænder. De kører positivt med optimisme og for egen vindings skyld, siger Lars Bonde.

Mens sportschefen ikke har forventninger om at se hverken Lund, Mørkøv eller Aaen køre helt i top søndag, forholder det sig anderledes med Matti Breschel, som kører for Rabobank.

- Jeg regner helt sikkert med, at Matti er der for at køre med om sejren, siger Bonde.

1 af 2 Michael Mørkøv fremhæves af Lars Bonde som én af de danske ryttere, der har stukket snuden frem. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
2 af 2 Landstræner Lars Bonde. (Foto: Peter Hove Olesen)
0 kommentarer
Vis kommentarer