Boonen: Stærkt hold ingen garanti for succes

Omega Pharma-Quick Step stiller op i Flandern Rundt med et klassemandskab, men i sidste ende bliver løbet en kamp mand mod mand, siger storfavoritten Tom Boonen

Tom Boonen er blandt de absolutte favoritter i søndagens Flandern Rundt. (Foto: AP)
Tom Boonen er blandt de absolutte favoritter i søndagens Flandern Rundt. (Foto: AP)

Alles øjne hviler på Tom Boonen, når cykelmonumentet Flandern Rundt søndag bliver skudt i gang i Brügge i Belgien, for den hårdføre superstjerne er i absolut storform og har et bjørnestærk hold bag sig med vindertyper som Sylvain Chavanel og Niki Terpstra og hjælperyttere som Stijn Vandenbergh og Gert Steegmans.

Men Omega Pharma-Quick Steps stærke trup, der sprudler af selvtillid efter en fabelagtig sæsonstart, er ikke i sig selv nok, understregede Tom Boonen på holdets pressekonference forud for Flandern Rundt.

- Vi har et fantastisk hold, men i et løb som Flandern Rundt er et fantastisk hold ingen garanti for succes. Vi må være klar til at kæmpe for hver meter og så hente sejren til sidst, sagde Tom Boonen ifølge en pressemeddelse fra Omega Pharma-Quick Step.

Rundstrækninger afløser Bosberg
Han har vundet løbet to gange (2005 og 2006), men det var på en anden rute i finalen. I år har arrangørerne erstattet de traditionelle finalestigninger Kapelmuur og Bosberg med tre rundstrækninger omkring målbyen Oudenaarde.

Se også: Breschel klar til at spurte fra Cancellara Se også: Breschel klar til at spurte fra Cancellara

- Jeg ved ikke, hvordan løbet vil forløbe. Vi har først nu prøvekørt ruten, og jeg kan ikke sige, at den er bedre end sidste år. Det ved vi først efter løbet. Sikkert er det kun, at det vil blive en kamp mand mod mand eller måske en finale med en lille gruppe ryttere.

Se også: Truer med at sabotere Flandern Rundt Se også: Truer med at sabotere Flandern Rundt

Den store duel ventes at blive udkæmpet mellem Tom Boonen og schweizeren Fabian Cancellara fra RadioShack-holdet. De to udkæmpede en mindeværdig, hæsblæsende finale i 2010. Dengang trak Cancellara det længste strå, da han på Kapelmuur smed Boonen af toget og kørte alene til mål.

Gensidig respekt
- Jeg ved, at et varmt emne med mig og Fabian, men jeg har aldrig kørt et løb for at slå en bestemt rytter. Jeg kører for at vinde. Fabian har det på samme måde. Der er gensidig respekt mellem os, og vi kæmper altid på denne måde, sagde Boonen.

Se også: Lars Bak: Det er pisseirriterende Se også: Lars Bak: Det er pisseirriterende

- Men vi må ikke glemme, at der er mange andre ryttere, der kan være der i finalen. Det er ikke kun en duel mellem mig og Fabian, sagde Boonen og nævnte italieneren Filippo Pozzato og slovakken Peter Sagan som to vigtige modstandere.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen