Formand håber på medvind til Bjarne Riis

Det kan få store konsekvenser for dansk cykling, hvis Team Saxo Bank fratages Pro Tour-licensen

I disse dage vurderer den internationale cykleunion, UCI, om Team Saxo Bank skal fratages licensen til det fineste selskab som konsekvens af Alberto Contadors dopingdom.

Holdejer Bjarne Riis mener selv, at det danske hold står fornuftigt efter høringen mandag i UCI-regi. Og naturligvis håber den tidligere Tour-vinder af hele sit hjerte, at han får fornyet licensen.

Det gør formand i Danmarks Cykle Union, Tom Lund, også. Han er klar over, at konsekvenserne - ikke kun for Team Saxo Bank - kan være voldsomme.

- Er der tale om en kortvarig fratagelse af licensen, betyder det ikke noget. Men set over en længere periode, vil det først og fremmest være en trussel mod holdets eksistens, siger Lund til ekstrabladet.dk.

- Desuden kan det have betydning for dansk cykling på et mere generelt plan. Du skal tænke på, at alle danske cykelryttere drømmer om en karriere for det fineste hold i Danmark. Inklusive de mange ryttere på continental-holdene, der drømmer om en kontrakt.

- Det har en fyrtårsværdi, og holdet er et ikon i dansk cykelsport, siger Tom Lund og understreger, at sporten desuden nyder godt af den store medie- og tilskuerinteresse, holdet tiltrækker.

Læs også:

Se også: Holm krydser fingre for Riis

Team Saxo Bank risikerer at miste licensen, da Contador har optjent hele 68 procent af holdets point i den periode, som han nu er blevet straffet for.

Bliver holdet frataget licensen, vil man blive degraderet til Pro Continental Team. Forskellen på et Pro Team (hold med World Tour-licens) og et Pro Continental Team er, at Pro Teams har ret og pligt til at køre alle løb på World Touren. Holdene skal altså inviteres til fx Tour de France. Pro Continental Teams skal leve op til samme strenge krav, når det gælder etik (holdene er underlagt det biologiske pas), og de er dermed kvalificerede til at køre World Tour-løb. De er bare ikke udtaget pr. automatik, men skal håbe på særlig invitation (wild card).

Sidste år blev forskellen tydeligt udstillet med Geox-mandskabet, som havde en Tour-vinder (Sastre) og en Tour-podierytter (Menchov) på holdet. Alligevel blev det ikke inviteret til Tour de France, og det var kun tilfældet, fordi holdet var Pro Continental Team.

0 kommentarer
Vis kommentarer