Riis-lejr efter høring: Vi har en god sag

Bjarne Riis har været til høring i UCI's licenskomité. Det er fortsat uvist, hvornår afgørelsen falder

Bjarne Riis tror på Tour de France til sommer. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Bjarne Riis tror på Tour de France til sommer. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Det er fortsat uvist, om Bjarne Riis' cykelhold Team Saxo Bank får lov til at beholde sin status som World Tour-mandskab med ret og pligt til at køre kalenderens største cykelløb.

Mandag var Bjarne Riis og holdets øvrige ledelse til en høring i Geneve hos den licenskomité, som er blevet bedt om at vurdere Saxo Banks licens i kølvandet på den toårige karantæne til holdets spanske stjerne Alberto Contador.

- Vi har været til høring i UCI's licenskomité, hvor vi har fremlagt vores sag. Vi føler fortsat, at vi har en rigtig god sag, og nu venter vi på, at sagen bliver afsluttet, siger cykelholdets pressechef Anders Damgaard til Ritzau.

Yderligere kommentarer har cykelholdet ikke på nuværende tidspunkt, og det er fortsat uvist, hvornår Bjarne Riis får svar på, om han og holdet får lov til at beholde licensen, der blandt andet sikrer deltagelsen i årets udgave af Tour de France.

Se også: Bjarne Riis skal slås for licens på mandag

Den internationale cykelunion (UCI) har bedt licenskomitéen om at vurdere Saxo Banks licens på ny, efter Alberto Contador fik en toårig karantæne tidligere på året i den internationale sportsdomstol (CAS).

Alberto Contador har ifølge UCI indkørt 68 procent af de point, Team Saxo Bank samlet har optjent som det sportslige grundlag for World Tour-licensen 2012, som det danske hold risikerer at miste som følge af Contador-karantænen.

Allerede i den kommende uge er Saxo Bank på deltagerlisten i to World Tour-løb, når startskuddene til etapeløbene Paris-Nice og Tirreno-Adriatico lyder henholdsvis lørdag 4. marts og tirsdag den 7. marts.

Om licenskomitéen er klar med en afgørelse forud for starten på disse løb, må tiden vise.

0 kommentarer
Vis kommentarer