Holm krydser fingre for Riis

Det vil være et hårdt slag mod dansk cykling, hvis Team Saxo Bank mister licens til World Tour, mener Brian Holm

Brian Holm støtter Bjarne Riis. (Foto: Claus Bonnerup)
Brian Holm støtter Bjarne Riis. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Cykling

Formentlig i løbet af få dage står det klart, om Team Saxo Bank får lov at beholde licensen til World Tour-løbsserien og fortsat har ret og pligt til at køre de største cykelløb i verden. Afgørelsen træffes suverænt af licenskommissionen i den internationale cykleunion, UCI, men stod det til Riis' kolleger i det professionelle felt, ville det danske hold beholde licensen.

Det vurderer Brian Holm, der er sportsdirektør på det belgiske storhold Omega Pharma-Quick Step.

­ Det er mit indtryk, at de fleste håber på, at Riis får lov at fortsætte som World Tour-hold. Jeg har ikke talt med en eneste, der ikke støtter Riis i denne sag, siger Brian Holm til ekstrabladet.dk.

Riis-lejr efter høring: Vi har en god sag

- Vi er godt nok konkurrenter, men jeg håber alligevel, at han beholder sin licens. Det ville være et hårdt slag for dansk cykling, hvis der ikke længere var et dansk hold på højeste niveau.

Team Saxo Bank risikerer at miste licensen, fordi Alberto Contador ikke længere er ansat på cykelholdet som konsekvens af den dopingkarantæne på to år, spanieren blev idømt i begyndelsen af februar. Licensen blev udstedt i november sidste år på grundlag af de ranglistepoint, holdet havde skrabet sammen indtil da. Med Contador ude kan Riis måske ikke længere medregne Contadors point, som udgør over to tredjedele af holdets samlede pointhøst.

Mandag var Riis til høring i licenskommissionen, som i disse dage overvejer, om der kan gives dispensation fra reglerne.

- Juraen holder jeg mig ude af, for den er svær at gennemskue. Det så vi, da Contador blev dømt. Det kunne gå begge veje, og det er også tilfældet her. Der er argumenter for og imod at fastholde Riis' licens, og ingen kan vide, om det ender med det ene eller det andet, siger Holm.

Bjarne Riis skal slås for licens på mandag

- Personligt tror jeg på, at Team Saxo Bank får lov at beholde licensen på grund af holdets stærke position i feltet. Holdet har eksisteret i mange år, og der har altid været tjek på lønninger og organisationen.

- Men den holdning er selvfølgelig præget af, at jeg ser på sagen med danske briller. Uden dem må man jo også se i øjnene, at intet varer evigt. Alle hold når til vejs ende før eller siden, og der er jo nok nogle hold derude, der ikke vil beklage, at der pludselig er en ledig plads i World Tour'en.

- Også i cykelsporten gælder det, at den enes død er den andens brød, siger Brian Holm.

Mister Riis licensen, vil Team Saxo Bank rangere som et Pro Continental Team. Holdet ville stadig have mulighed for at stille op i de største løb på kalenderen, men det ville ikke automatisk blive udtaget til for eksempel Tour de France.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind