Cavendish slog til i Belgien

Britiske Team Sky kontrollerede Kuurne-Bruxelles-Kuurne totalt, og verdensmester Mark Cavendish svigtede ikke i massespurten

Cavendish blev fortjent vinder af Kuurne-Bruxelle-Kuurne. (Arkivfoto: AP)
Cavendish blev fortjent vinder af Kuurne-Bruxelle-Kuurne. (Arkivfoto: AP)

For tredje gang i sæsonen kunne Mark Cavendish søndag vise sin verdenmestertrøje frem på fornemste vis, da han sejrede i den belgiske semiklassiker Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Straks efter omfavnede han sine holdkammerater på britiske Team Sky for at takke for hjælpen, og det var en gestus, der var fuldt fortjent, for holdet kontrollerede løbet med perfektion fra start til mål.

Nummer to blev hviderusseren Yauheni Hutarovich (FDJ-Big Mat), mens hollænderen Kenny van Hummel (Vacansoleil) blev nummer tre.

En af løbets mest fremtrædende ryttere var veteranen Nico Eeckhout (An Post - Sean Kelly), der i en alder af 41 år beviste, at han stadig har meget at skyde med. Som en af de drivende kræfter i morgenudbruddet bestående af først syv og siden fem ryttere fik han masser af tv-tid med et forspring på over fem minutter til feltet.

Senere blev frontgruppen udvidet med topryttere som Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step), Tyler Farrar og Johan Vansummeren (Garmin-Barracuda) samt Alessandro Ballan (BMC) og Juan Antonio Flecha (Sky).

45 kilometer fra mål i byen Waregem syntes feltet imidlertid at have suget alle til sig. Eeckhout var dog ikke færdig og prøvede at skabe nyt hul sammen med Wouter Mol (Vacansoleil) og Jetse Bol (Rabobank). Det lod ikke til at genere Team Sky og Cavendish synderligt. Med tyskeren Bernhard Eisel som dirigent lagde holdet sig i front af feltet og satte tempo for at forhindre nye angreb.

Stak af for sent
Alligevel lykkedes det den franske mester Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) at komme af sted med seks ryttere - heriblandt atter Eeckhout og Wouter Mol. De fik dog højst et minuts forspring, idet Team Sky fortsat kontrollerede løbet i sikker forvisning om, at Cavendish havde benene til at sikre holdet endnu en triumf.

10 kilometer fra mål var udbruddets forspring skrumpet til sølle 10 sekunder, og kun franskmanden Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun) og - naturligvis - Eeckhout turde da tro på, at massespurten kunne afværges. De skød af sted med syv kilometer til stregen, men det var for sent. Team Sky havde for god fært af byttet til at lade sig narre, og i det britiske holds kølvand gjorde de øvrige spurtstærke hold sig klar: Rabobank med Mark Renshaw, Garmin-Barracuda med Tyler Farrar og Lotto-Belisol med André Greipel.

Lidt over to kilometer fra mål rykkede et samlet FDJ-Big Mat-hold pludselig frem, og det tvang yderligere hold frem i et forsøg på at kaste grund i den velsmurte Sky-maskine. Cavendish holdt sig dog i perfekt position og fyrede sig selv maksimalt af 200 meter fra mål, hvilket igen viste sig at være nok til at slå alle.

Løbets danske deltagere - Matti Breschel, Lars Bak, Alex Rasmussen og Martin Mortensen - gjorde ikke stort væsen af sig i løbet.

0 kommentarer
Vis kommentarer