Breschel: Hele Holland stresser over sejr

Cykelrytteren Matti Breschel viste lovende takter, da han kørte med i udbruddet i sæsonåbneren Het Nieuwsblad

Matti Breschel så godt ud i dagens løb. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Matti Breschel så godt ud i dagens løb. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)

Matti Breschel fik flashet Rabobank-farverne, men kræfterne rakte ikke til et topresultat, da den belgiske cykelsæson blev blæst i gang lørdag med semiklassikeren Het Nieuwsblad, der blev vundet af belgieren Sep Vanmarcke.

Vanmarcke vinder belgisk sæsonåbner

- Det er lidt noget ged, for jeg ville da gerne have en sejr. Man vil altid gerne have et resultat, men jeg er rimelig cool omkring det, for jeg har en plan, og den følger jeg.

Sad godt med
- Det er mere resten af Holland, som stresser over, at vi skal have en sejr, siger Matti Breschel, som kører for det hollandske hold Rabobank.

Danskeren sad godt med i det afgørende udbrud, der blev skabt på Taaienberg efter 140 af de 200 kilometer frem og tilbage fra Gent. Breschel fulgte manden, som alle kiggede på, Tom Boonen.

Men 29 kilometer fra mål slap kræfterne op. Sammen med den tidligere vinder Thor Hushovd måtte han give slip, og den norsk-danske duo blev senere hentet af hovedfeltet.

- Det var ren overlevelse for mig. Thor og jeg var de sidste to i gruppen, og det var klart, at det var os to, som haltede efter. Det kan man altid se i øjnene på hinanden.

Lovende løb
- Da vi var sat, kørte de fuld gas, og hvis vi bare havde benene, ville vi også sidde med i den frontgruppe. Jeg var bare ikke stærk nok.

Matti Breschel har ikke skabt et topresultat i den belgiske sæsonåbner, men dagens løb lover godt for den kommende måned på brostensvejene.

- Jeg følte mig stærkere end nogensinde i dette løb. På den måde var det godt, siger Matti Breschel.

Løbet blev vundet af belgieren Sep Vanmarcke, som på de sidste meter kørte fra Tom Boonen, der åbnede spurten lidt for tidligt. Juan Antonio Flecha blev nummer tre.