Lars Bak er beæret over rollen som kaptajn

Cykelrytteren Lars Bak er stolt over at begynde den belgiske cykelsæson som kaptajn for et belgisk mandskab.

Arkivfoto: Claus Bonnerup
Arkivfoto: Claus Bonnerup

Speakeren på Sint Pietersplein i Gent råber Lars Baks navn fra podiet, og den danske Lotto Belisol-rytter vender sig overrasket.

Den 32-årige danske cykelrytter er i fokus, som en af kaptajnerne på det belgiske mandskab i årets første brostensløb Het Nieuwsblad, og det er en helt særlig ære.

- Det er bare lækkert. Jeg er beæret over at være i den rolle. Jeg er en af tre, vi satser på, og det er klart, at det gør mig lidt nervøs på en måde.

- Det er blevet sådan, da Jürgen Roelandts ikke er med, og efter jeg har vist god form i Oman, siger Lars Bak.

Den massive menneskemængde på Sint Pietersplein lørdag morgen vidner om hvor stort brostensløbet Het Nieuwsblad er. Det er åbningen på klassikersæsonen.

- Det er nu, det hele starter. Det er noget helt andet end Tour of Oman og Tour of Qatar. De belgiske løb er altid anderledes hårde.

- Jeg håber på et godt resultat, for jeg vil gerne give noget tilbage til holdet for den tillid, de har vist mig. Jeg har passet min træning, og jeg føler, at jeg er i god form, siger Bak.

Storfavoritterne er hjemmebanehelten Tom Boonen og landsmanden Philippe Gilbert.

- Vi nedtoner vores rolle lidt, for vi har ikke en Tom Boonen eller en Philippe Gilbert på holdet.

- Team Sky, BMC, Omega Pharma-Quick Step og Rabobank må tage ansvaret, men vi skal være med i et udbrud, hvis der sidder mindst 8-10 mand, siger Lars Bak.

Danske Matti Breschel fra Rabobank er også med i løbet.