Kyllingens ny rytter på dobbelt-kontrakt

Cykelcross-rytteren Kenneth Hansen er på kontrakt i Belgien, men har nu også sat sit navn på kontrakt med Christina Watches-Onfone

Ny rytter til Michael Rasmussens hold. (Foto: Claus Bonnerup)
Ny rytter til Michael Rasmussens hold. (Foto: Claus Bonnerup)

Kontinentalholdet Christina Watches-Onfone har udvidet staben med endnu en rytter, idet den danske mester i cykelcross, Kenneth Hansen, onsdag skrev under på en kontrakt. Dermed har Hansen to arbejdsgivere, idet han i forvejen er på kontrakt med det belgiske Baboco-hold.

Det lader sig gøre, fordi han på det belgiske hold er cykelcross-rytter, mens det danske hold agter at bruge ham som landevejsrytter.

- Min cykelcross-sæson er netop slut, og det var min hensigt at køre på landevejen i B-klassen for Haderslev Cykelklub. Men så kom tilbuddet fra Christina Watches-Onfone, og det kunne jeg ikke sige nej til, siger Kenneth Hansen til ekstrabladet.dk.

Den 20-årige rytter har ikke præsteret noget af betydning på landevejen, men det er heller ikke derfor, at han er blevet ansat af det danske kontinentalhold. Holdet var simpelt hen tvunget til at hyre en ung rytter for at leve op til den internationale cykleunion UCI's regler.

Ambitioner på landevejen
UCI kræver, at et kontinentalhold har overvægt af ryttere under 28 år, og med ansættelsen af Kenneth Hansen er det krav opfyldt. Holdet har nu otte ryttere under 28 år og syv ryttere over 28 år.

At Christina Watches-Onfone så har fundet et talent, der måske kan blomstre på landevejen, er en sidegevinst, holdet gerne tager med.

- Da chancen bød sig for at ansætte et overset supertalent som Kenneth Hansen, var det bare at slå til, siger holdejer Christina Hembo i en pressemeddelelse.

Kenneth Hansens løbsprogram er endnu ikke fastlagt, men han forventer, at han får rig lejlighed til at vise sin nye cykeltrøje frem.

- Det er min ambition at vise, at jeg også kan køre på landevej, og at cykelcross kan være en vej ind i landevejscykling, siger Kenneth Hansen.

- Jeg er stærkest i cykelcross, og det vil længe endnu være der, man vil se mig lave de største resultater. Men på sigt har jeg ambitioner på landevejen.

To ledige pladser tilbage
Hansen er i top 150 på verdensranglisten i cykelcross, og det har givet Christina Watches-Onfone mulighed for at registrere ham som såkaldt specialrytter. Det betyder, at han ikke optager plads blandt de maksimalt 16 landevejsryttere, som et kontinentalhold må have på kontrakt.

Christina Watches-Onfone består nu af 14 landevejsryttere og én specialrytter og har således fortsat to ledige pladser til landevejsryttere.

Holdet har forhandlet med både den 40-årige italiener Davide Rebellin og 30-årige Brian Vandborg. Ansætter holdet en af dem, skal endnu en rytter under 28 år hentes ind.

Vil holdet ansætte dem begge - eller to andre ryttere over 28 år - skal yderligere to unge hyres, og de skal begge som Kenneth Hansen være specialryttere, der befinder sig i top 150 på verdensranglisten i en anden af cykelsportens discipliner.

Udnytter Christina Watches-Onfone mulighederne maksimalt, vil holdet bestå af 16 landevejsryttere og tre specialryttere i denne sæson.