Brian Holm: Vi er ikke for fine til guld

Det belgiske cykelhold Omega Pharma-Quick Step har allerede vundet flere sejre end hele sidste sæson

Der er kamp om pladserne på Brian Holms nye mandskab. (Foto: Claus Bonnerup)
Der er kamp om pladserne på Brian Holms nye mandskab. (Foto: Claus Bonnerup)

Sejrene vælter ind på kontoen hos Brian Holm og hans nye mandskab Omega Pharma-Quick Step.

Det belgiske hold har vundet 13 cykelløb efter lidt over en måned på landevejene i år, hvilket er mere end dobbelt så mange sejre, som mandskabet samlede i hele sidste sæson.

Succesen kan ifølge Brian Holm blandt andet forklares med, at holdet jagter sejren hver gang - og ingen løb er for små.

- Det er ikke noget med, at vi stiller op til et løb og snakker om, at det er træning eller forberedelse til Flandern Rundt eller Tour de France. Vi kører for at vinde, når vi er der, og vi er ikke for fine til at prøve at vinde, siger Brian Holm.

Læs også:

Holm: Sejrene spolerede os

Danskeren kom til det belgiske hold umiddelbart før denne sæson. Han vurderer, at en større udskiftning i rytterstaben har bidraget positivt.

- Holdet har haft godt af den saltvandsindsprøjtning, det giver at få nye folk. Pludselig fornemmede folk måske, at der var lidt mere kamp om pladserne.

Omega Pharma-Quick Step har blandt andet vundet de to ørkenløb Tour of Qatar og Tour of Oman, og belgierne var også helt suveræne i Tour de San Luis.

Læs også:

Brian Holms nye hold henter endnu en sejr

Resultaterne varmer, men Brian Holm er mest optaget af, at der er mange forskellige vindere på holdet og ikke en mand, der vinder dem alle.

- Det bedste er, at vi er så mange, der har vundet. Der er 5-6 stykker, der har vundet, og kan vi nå op på 8-9 mand, er det fantastisk. Tony Martin har ikke engang vundet endnu, og det gælder også flere andre.

- Jeg holder altid mere af cykelhold, der ligger godt i holdklassementet efter en enkeltstart, for det viser, at de er motiverede og går op i det.

- Det betyder også, at vi ikke er så sårbare, hvis der kommer skader. Hvis vi mister en af stjernerne, er der stadig 7-8 andre, der kan vinde, siger Brian Holm.