Fuglsang hægtet af i Oman

I brændende hede faldt Jakob Fuglsang tilbage, mens Vincenzo Nibali afsluttede halvandet års sejrstørke, da han vandt kongeetapen i Tour of Oman

For varmt, eller for hårdt? (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
For varmt, eller for hårdt? (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Måske var det heden. Måske var det de sår, han pådrog sig i et styrt fredag. Eller måske er formen stadig ikke helt, hvor den skal være. Sikkert er det kun, at Jakob Fuglsangs forhåbning om at sætte sig igennem i Tour of Oman lørdag led et knæk, da han ikke kunne følge med de bedste på løbets kongetape til 'det grønne bjerg', Jabal Al Akhdhar.

Se også: Fuglsang i blodigt styrt

Fuglsang kom i mål som nummer 15 på etapen og tabte et minut og 46 sekunder, hvilket givetvis betyder, at den samlede sejr i løbet, der slutter søndag, er uden for rækkevidde.

Derimod blev etapen en triumf for italienske Vincenzo Nibali, der ikke siden den samlede sejr i Spanien Rundt i 2010 havde stået øverst på et sejrspodie, da feltet kørte ud på dagens 158 km lange etape.

Allerede inden etapen erklærede Liquigas-rytteren, at bjergetapen med mål på Jabal Al Akhdhar var en oplagt mulighed for at afslutte den sejrstørke, han har befundet sig i, og han greb chancen, da den viste sig. 15 kilometer fra mål opslugte feltet et seksmandsudbrud, og fem kilometer fra toppen af det grønne bjerg angreb Nibali.

Se også: Fuglsang flyvende i Oman

Stigningen stiger på de sidste to kilometer med 13,5 procent i gennemsnit, hvilket skabte stor splittelse. Nibalis skarpeste modstander viste sig at være slovakken Peter Velits (Omega Pharma-Quick Step), som sluttede på andenpladsen. Franskmanden Sandy Casar (FDJ-Big Mat) blev nummer tre på etapen.

Velits kom i mål i tide til at sikre sig den samlede føring i løbet og kunne overtage den røde førertrøje fra den tyske sprinter André Greipel. Løbet slutter søndag med en 130 kilometer lang etape fra Al Khawd til Matrah Corniche.

0 kommentarer
Vis kommentarer