VM i cykling bliver uden seksdages-stjerne

Marc Hester blev blot nummer 21 i finalen i pointløb ved World Cup i London. Dermed forsvandt håbet om VM.

Så blev det hverdag igen for Marc Hester (Foto: Lars Poulsen)
Så blev det hverdag igen for Marc Hester (Foto: Lars Poulsen)

Det lykkedes ikke for den danske cykelrytter Marc Hester at kvalificere sig til VM i pointløb, da han fredag aften kørte sin chance i finalen ved World Cuppen i London.

Hester sluttede en smule skuffende som nummer 21 ud af 24 startende ryttere og formåede kun at køre sig til det ene point, han opnåede i løbets allerførste spurt.

Se også: Lykkelig Hester: Det er min drøm

Løbet var danskerens eneste chance for en VM-plads, som han kunne blive udtaget til, hvis han viste potentiale til en VM-medalje. Med resultatet er døren dog lukket for deltagelse ved verdensmesterskaberne i Melbourne til april.

- Med ét point er han ikke kvalificeret til VM, så han kommer ikke med, siger landstræner Casper Jørgensen.

Heller ikke i andre discipliner, som eksempelvis parløb, hvor Danmark er kvalificeret, bliver der plads til Hester.

- Umiddelbart synes jeg ikke, den præstation han leverede i går, viste et potentiale, der gør, at vi vil sende ham hele vejen til Australien. Det er der ikke nogen grund til, og vi har allerede gode ryttere, der skal derned, siger landstræneren.

Det er ellers blot halvanden uge siden, Marc Hester havde tordnende succes ved det københavnske seksdagessløb, som han vandt sammen med sin belgiske makker Iljo Keisse, og generelt har han haft en glimrende banesæson.

Se også: 7'erne snydt på stregen

Men i sit comeback i den danske landsholdstrøje kunne danskeren ikke leve op til sæsonens tidligere præstationer.

Allerede i semifinalen i London blæste vinden i den forkerte retning, for godt nok kvalificerede Hester sig til finalen, men det var på alleryderste mandat som nummer 12.

Se også: Lykønskninger forbavser seksdagesvinderen

Og placeringen blandt finalens dårligste ryttere bekræftede altså indtrykket af, at Marc Hester ikke helt har ramt formen ved stævnet i London.

Løbet blev vundet af spanieren Albert Torres.

0 kommentarer
Vis kommentarer