Kyllingens grænse er nået

Christina Watches-Onfone har vokseværk, men UCI-regel gør det vanskeligt at hyre flere topnavne

Det danske kontinentalhold Christina Watches-Onfone (CWO) har både økonomi og vilje til at forstærke holdet yderligere i denne sæson, men de store ambitioner er grundstødt på en UCI-regel, der kræver overvægt af ryttere under 28 år.

Ifølge holdejer Claus Hembo er UCI-reglen en vigtig grund til, at den italienske veteran Davide Rebellin og danske Brian Vandborg ikke for længst er på kontrakt.

– Det er en regel, vi ikke har været opmærksomme på, og det er selvfølgelig ærgerligt. Men jeg ser det også som et signal om, at holdet har ramt loftet for, hvor godt et kontinentalhold må være, siger Claus Hembo.

– Det er nok ikke meningen, at et kontinentalhold skal være så stærkt. Hvis vi vil have flere og stærkere ryttere på holdet, så må vi rykke op og blive et Pro Continental Team, og det er så vores næste målsætning.

Vores egen skyld
– På sin vis er det fair nok. Det er vores egen skyld. Vi må bare lære at åbne regelbogen en gang imellem, siger Hembo.

UCI-reglen fastslår, at et kontinentalhold skal have overvægt af unge ryttere, hvilket i UCI-regi er ryttere under 28 år. Lige nu har CWO 14 ryttere på kontrakt, og fordelingen mellem ’unge’ og ’gamle’ ryttere er helt lige.

Det betyder, at CWO allerede nu er tvunget til at ansætte en ung rytter, der kan tippe læsset, så et flertal af rytterne er under 28 år. Vil holdet derudover ansætte rutinerede kræfter som 40-årige Rebellin og 30-årige Vandborg, skal yderligere to unge ryttere hentes ind.

Det vil bringe antallet af kontraktryttere op på 19, hvilket som udgangspunkt er tre for meget, idet et kontinentalhold maksimalt må have 16 ryttere på kontrakt. Der er dog et smuthul i reglerne, idet 19 ryttere er tilladt, hvis tre af dem er såkaldte ’specialryttere’ fra en anden af cykelsportens discipliner, for eksempel banecykling og cyklecross.

De tre skal samtidig befinde sig i top 150 på verdensranglisten i deres respektive discipliner. Vil CWO hyre Rebellin og Vandborg – eller andre aldrende landevejsryttere – skal de tre ’specialryttere’ desuden være under 28 år.

Rebellin mest interessant
– Det er svært her midt i februar, og det er naivt at tro, at vi kan tilbyde både Rebellin og Vandborg kontrakt, siger Claus Hembo.

– I bedste fald kan vi tilbyde en af dem kontrakt, og med al respekt for Brian Vandborg, så må jeg nok sige, at Rebellin er klart den mest interessante for os, hvis det skulle blive relevant.

Christina Watches-Onfone har søgt dispensation fra reglen, men det har UCI afvist. Hembo føler sig sikker på, at en dispensation havde haft afgørende betydning for Brian Vandborgs fremtid.

– I lyset af de forhandlinger, vi har ført, føler jeg mig ret overbevist om, at Vandborg havde skrevet under på en kontrakt, hvis vi havde kunnet tilbyde ham en, siger Claus Hembo.

0 kommentarer
Vis kommentarer