OL-test sætter kriller i 4000-meter-holdet

Den danske cykelkvartet i 4000-meter-holdforfølgelse er spændt på torsdagens første test på OL-banen i London

Spændt Quaade (Foto: AP)
Spændt Quaade (Foto: AP)

Sæsonens sidste World Cup i banecykling bliver noget helt særligt for det danske 4000-meter-hold, fordi løbet kommer til at foregå på den nybyggede OL-bane i London, hvor kvartetten til sommer skal forsvare sølvet fra Beijing 2008.

Den danske U/23-sølvvinder i VM-enkeltstart, Rasmus Quaade, glæder sig til OL-testen på de nye brædder.

- Jeg ved, at det er en helt ny bane, der er bygget specielt til OL, og OL-byen ligger lige ved siden af, og selvom vi ikke skal bo der, kommer vi til at kunne se det hele fra der, hvor vi bor.

Forsmag på OL
- Det bliver en forsmag på OL, og det glæder jeg mig rigtig, rigtig meget til, siger Rasmus Quaade.

Danskerne skal køre kvalifikation til holdløbet torsdag, og hvis det lykkes at køre en tid blandt de fire bedste nationer, skal de køre finale på OL-banen søndag.

- Det giver en ro, at man ved, hvordan det ser ud derovre, så når man kommer derover til OL, er man forberedt på det hele. Det bliver rart at mærke, hvordan banen er at køre på, siger Christian Ranneries, som normalt er holdets førstemand.

Store forventninger
Landstræner Casper Jørgensen har også store forventninger til OL-testen, hvor de bedste nationer ventes at stille til start, men en forventet tid, vil han ikke ud med.

- Som træner er det skidespændende at se, hvor stærkt de kan køre. Jeg har en god fornemmelse, men igen er det svært, for jeg tror, at de gode hold kommer for at teste banen.

- Tidsmæssigt regner jeg med, at vi kan køre en god tid og skære noget af vores bedste tid, som aktuelt er 4,05 minutter, siger Casper Jørgensen.

De fem ryttere i den danske trup er Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Casper Folsach, Niki Byrgesen og Christian Ranneries. De bedste hold i verden kører i øjeblikket på 3,56 minutter.

0 kommentarer
Vis kommentarer