I sommer Tour de France - nu arbejdsløs

Brian Vandborg har tre år i træk kørt Tour de France, men har endnu ikke fundet et hold i denne sæson

Vandborg på job-jagt (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Vandborg på job-jagt (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Fra rutineret Tour de France-hjælperytter i sin bedste alder til - ingenting.

Det er situationen for 30-årige Brian Vandborg, som ikke har fundet et nyt hold i denne sæson og derfor ikke mindst til sin egen overraskelse har måttet overveje, om det er tid til allerede nu at indstille karrieren.

- Det er underligt pludselig at stå med ingenting, når jeg har kørt Tour de France tre år i træk. Det er svært at forstå, at der ikke skulle være plads til mig på et hold på højt niveau, siger Brian Vandborg til Ekstra Bladet fra sin base i Italien.

Se også: Riis-rytter: Irriterende med manglende kontrakt

- Nogle gange er det svært at bevare tålmodigheden, men jeg prøver at holde modet oppe. Det nytter jo ikke bare at sidde derhjemme og mukke, så jeg træner flittigt og er også i god form.

- Jeg tror stadig på, at der viser sig en mulighed. Jeg har nogle åbninger rundt omkring, men det er dårlige tider for cykelsporten, hvor pengene ikke er, hvad de har været, siger Brian Vandborg.

Han kørte i to sæsoner Tour de France for italienske Liquigas, før han sidste år skiftede til Team Saxo Bank og også der blev udtaget til Tour-holdet. Kontrakten med Bjarne Riis blev imidlertid ikke forlænget, og siden da har Vandborg uden held afsøgt et væld af muligheder i både Europa og USA.

Til Christina Watches?
På rygteplan er han sat i forbindelse med det danske kontinentalhold Christina Watches-Onfone, men den chance tøver Vandborg med at gribe.

- Jeg har kæmpe respekt for det store arbejde, de danske kontinentalhold laver, og jeg har ikke noget imod at køre på et lidt lavere niveau end World Tour. Men der er altså meget langt fra at køre Tour de France det ene år og til at køre på et kontinentalhold i Danmark det næste, siger Brian Vandborg.

- Hvis det er min eneste mulighed, så tror jeg, at jeg hellere vil finde noget helt andet at lave. Der er en masse rare mennesker i Danmark, der gerne vil hjælpe mig, men jeg er nu engang - med al respekt - vant til et væsentligt højere niveau, og det er det niveau, jeg vil køre på.

Med i hans overvejelser er dog også, at nogle kontinentalhold herhjemme og i udlandet er i rivende udvikling og næste år kan rykke op i sportens næstbedste række som Pro Continental Team. Vandborg afviser derfor ikke kategorisk at køre på et kontinentalhold i 2012.

- Mit mål er dog helt klart at køre på et højere niveau i år, siger Brian Vandborg.

0 kommentarer
Vis kommentarer