Giro-boss om Contador-sag: Uacceptabelt

Det er ikke i orden, at en rytter, der har ret til at stille til start, ikke har ret til at vinde, mener Giro-direktør Michele Acquarone. Scarponi er ny vinder

Kampen mod doping mister troværdighed, når en sag trækker så langt ud, som tilfældet var i Contador-sagen.

Og når langsommeligheden endog betyder, at ryttere med års forsinkelse skal udråbes som nye vindere af cykelløb, er det helt uacceptabelt.

Cykelboss: Der kan være penge i doping

Det skriver Michele Acquarone, der er direktør for Giro d'Italia på sin blog på cyclingnews.com. I kraft af de to års karantæne til Alberto Contador måtte han forleden med næsten ni måneders forsinkelse erklære italieneren Michele Scarponi som vinder af sidste års Giro d'Italia.

Mister troværdighed
'Fra et sportsjuridisk synspunkt har hele mekanismen sin egen logik, men fra et praktisk, sportsligt synspunkt og for fansene er dette ikke acceptabelt. Sport lever i overensstemmelse med regler, som må være enkle og klare', skriver Acquarone og understreger, at deltagelse i et løb af en rytter, der er anklaget, men endnu ikke dømt, ikke bør finde sted.

Hovedsponsor vil beholde Contador hos Riis

'Hvis en atlet har ret til at deltage, må han også have ret til at vinde. Hvis ikke, må han suspenderes. Sådanne langvarige forsinkelser i en sag er ikke acceptable. De fører kun til, at hele bevægelsen (antidopingsystemet, red.) mister troværdighed', skriver Acquarone.