UCI sender Riis og Saxo Bank på pinebænken

UCI har fredag bedt licensudvalg om at vurdere, om Saxo Bank kan beholde World Tour-status efter Contador-dom

Bjarne Riis ved endnu ikke, om Team Saxo Bank kan beholde World Tour-licensen. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Bjarne Riis ved endnu ikke, om Team Saxo Bank kan beholde World Tour-licensen. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Den internationale cykelunion UCI har fredag aften officielt bedt unionens licensudvalg om at bestemme, om Team Saxo Bank kan beholde sin status som World Tour-hold.

I en pressemeddelelse skriver UCI, at der er blevet afholdt møder torsdag og fredag, og at UCI fredag har sat licensudvalget til at vurdere, om Team Saxo Bank skal have lov til at køre de største cykelløb som for eksempel Tour de France.

Læs også:

Se også: Riis garanterer: Vi bider fra os i Touren

Det sker, efter Saxo Bank-rytteren Alberto Contador tidligere på ugen blev idømt en toårig karantæne af den internationale sportsdomstol CAS.

- Hvis de point, Alberto Contador har optjent, som svarer til cirka 68 procent af Saxo Banks samlede antal point, bliver fjernet, så vil holdet ikke længere opfylde de nødvendige kriterier for at køre på UCI's World Tour, lyder det fra UCI.

Saxo Banks holdejer Bjarne Riis har tidligere på ugen sagt, at han føler sig overbevist om, at det danske cykelhold bevarer licensen til at køre på UCI World Tour.

Læs også:

Se også: Bjarne Riis: Vi beholder licensen

Men indtil videre må Bjarne Riis og Saxo Bank tålmodigt vente på pinebænken med at høre dommen over sit cykelholds fremtid, som gælder deltagelsen i de helt store cykelløb.

En pressetalsmand fra UCI kan endnu ikke fortælle, hvornår licensudvalget vil være klar til at offentliggøre sin afgørelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer