Lykønskninger forbavser seksdagesvinderen

Vinderen af det københavnske seksdagesløb Marc Hester håber, at sejren kan give ham et boost af selvtillid

Hester i jagt på Michael Mørkøv i finalejagten i årets seksdagsløb. (Foto: Lars Poulsen)
Hester i jagt på Michael Mørkøv i finalejagten i årets seksdagsløb. (Foto: Lars Poulsen)

Natten til onsdag vandt Marc Hester overraskende det københavnske seksdagesløb med sin belgiske makker Iljo Keisse, og danskeren havde efterfølgende svært ved at fatte sin bedrift.

Tre dage senere kæmper han stadig med at forstå, at han nu i en alder af 26 år kan kalde sig seksdagesvinder efter en lang karriere på vinterbanerne.

- Jeg er stadig samme person, men det er meget mærkeligt. Folk bliver ved at lykønske mig. Min familie bliver ved at få lykønskninger, og de mærker det nok i større grad, end jeg gør.

- Jeg føler det lidt som at vinde en jagtsejr. Det er meget mærkeligt at have vundet et seksdagesløb og specielt alt den fokus, der var dagen efter, siger Marc Hester.

Fredag indledte Marc Hester træningen i Ballerup Super Arena med banelandsholdet, som han efter lang tids pause igen er blevet del af - i hvert fald for en prøveperiode.

Han håber, at sejren i det københavnske seksdagesløb kan få en positiv afsmitning på præstationerne den kommende tid.

- Det rykker ikke mit niveau hen over natten, fordi jeg vandt i tirsdags, men det gør rigtig meget ved min selvtillid, og det giver mig en indre ro og tro på, at det godt kan lykkes.

- Det kan man godt tvivle på, indtil det sker. Det var dejligt at få det bekræftet. Nu skal man ikke glemme, at jeg ikke vandt det alene. Det var i rigtig, rigtig høj grad Iljo, der sørgede for, at vi kunne hive den hjem til sidst, siger Marc Hester.

Marc Hester kører pointløb for Danmark ved den kommende World Cup i London i næsten uge.