Dansk klassiker aflyst - mangler penge

Ingen 'Forårsdag På Heden' i år: Endagsløbet Grand Prix Herning bliver ikke til noget på grund af sponsormangel

Michael Rasmussen og hans hold Christina Watches-Onfone var blandt deltagerne i Grand Prix Herning i fjor. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Rasmussen og hans hold Christina Watches-Onfone var blandt deltagerne i Grand Prix Herning i fjor. (Foto: Claus Bonnerup)

Der bliver ingen 'Forårsdag På Heden' i år.

Arrangørerne af det klassiske danske endagsløb Grand Prix Herning mangler penge til at afholde løbet omkring Herning 28. april, bekræfter løbsarrangør Frank Hyldgaard fra Herning Cykle Klub overfor ekstrabladet.dk.

- Der har ikke været økonomi til det, fordi vi ikke har fundet en hovedsponsor. Det har vi ikke haft de seneste to år, og det har kostet klubben penge. Og det har vi ikke lyst til mere, siger Frank Hyldgaard til ekstrabladet.dk.

Brandærgerligt
Løbet er det største danske endagsløb og har den internationale UCI-rangering 1.1, hvilket vil sige, at det rangerer under bl.a. de store Pro Tour-løb og også etapeløb som Post Danmark Rundt - hvortil de danske cyklehold i øvrigt har brugt Grand Prix Herning til kvalifikation.

- Det er brandærgerligt, for det er et virkelig flot løb, siger direktør Jesper Worre fra Danmarks Cykle Union (DCU) og fortsætter:

- I samme weekend køres Grand Prix Himmerland, og der er større chance for at trække gode hold til, hvis begge løb køres i samme weekend.

Girohjælp
- Desuden giver løbet gode point til UCI-ranglisten, og nu ryger der en god chance for de danske ryttere til at score point. Og endelig er det en af chancerne for at se de danske hold i hård konkurrence før udtagelsen til Post Danmark Rundt, siger Jesper Worre.

Senere på året indledes det store italienske etapeløb Giro d'Italia med prolog og første etape i Herning - og anden etape i Horsens - og det kan få betydning for Grand Prix Hernings fremtid.

- Jeg håber, at Giroen vil blive en succes, så det måske også kan skabe en bedre økonomi for Grand Prix Herning, siger Jesper Worre.

0 kommentarer
Vis kommentarer